Francúzsky choreograf Roland Petit zomrel vo veku 87 rokov

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:11 • 2 min
Francúzsky choreograf Roland Petit zomrel vo veku 87 rokov

Francúzsky choreograf Roland Petit zomrel vo veku 87 rokov - Kultúra Uznávaný francúzsky choreograf a tanečník Roland Petit, ktorého kreácie oslňovali tanečné pódiá od Paríža po Hollywood, zomrel v nedeľu v Ženeve vo veku 87 rokov. Oznámila to parížska Ná

slovakia

left justify in out

img

Uznávaný francúzsky choreograf a tanečník Roland Petit, ktorého kreácie oslňovali tanečné pódiá od Paríža po Hollywood, zomrel v nedeľu v Ženeve vo veku 87 rokov. Oznámila to parížska Národná opera.
      Počas svojej kariéry vytvoril Petit údajne viac ako 100 baletov. Francúzsky minister kultúry Frederic Mitterrand mu vzdal hold, keď ho označil za jedného z najväčších choreografov 20. storočia.
      Petit robil choreografie pre také baletné hviezdy ako Rudolf Nurejev či Margot Fonteynová, ako aj pre hollywoodsky film Daddy Long Legs s Fredom Astaireom.
      Jeho manželkou bola tanečníčka Zizi Jeanmaireová, pre ktorú vytvoril taktiež mnoho choreografií.

Zdroj: TASR/AP, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies