Francúzsko nemá dostatočné kapacity na ochranu, počas ME zakázali obrazovky na terasách barov

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 14:11 • 2 min
Francúzsko nemá dostatočné kapacity na ochranu, počas ME zakázali obrazovky na terasách barov

PARÍŽ - Francúzske úrady zakázali televízne obrazovky na terasách barov a reštaurácií, aby počas nadchádzajúcich majstrovstiev Európy vo futbale zabránili zhoršeniu bezpečnostnej situácie v hostiteľskej krajine.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku naďalej panuje výnimočný stav vyhlásený už po sérii novembrových teroristických útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 obetí na ľudských životoch. Jedinými verejnými priestranstvami pod holým nebom, kde sa budú vysielať priame prenosy zo zápasov šampionátu, zostávajú fanúšikovské zóny v hostiteľských mestách. 


"Nemôžeme pripustiť neorganizované zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí, pretože polícia nemá kapacity na ich ochranu. Sledovanie zápasov na terasách prináša práve takéto situácie," vysvetlil štátny tajomník pre šport Thierry Braillard.


Zákaz sa stretol s odporom najmä v južných častiach Francúzska, kde je posedenie na terasách počas letných večerov súčasťou kultúry. Nesúhlas už vyslovil šéf regionálneho združenia hoteliérov v okolí Marseille (UMIH) Bernard Marty, ktorý poznamenal: "Vláda by mala viac koordinovať svoj postup s vlastnými úradníkmi, aby sme mali lepšiu predstavu o tom, čo sa chystá. Možno sa iba snaží zvýšiť zisk z fanúšikovskej zóny v Marseille."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies