Francúzski ministri chcú v Rumunsku riešiť zamestnanosť Rómov

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 14:21 • 2 min
Francúzski ministri chcú v Rumunsku riešiť zamestnanosť Rómov

BUKUREŠŤ - Do Rumunska dnes pricestovali dvaja členovia francúzskej vlády, aby s miestnymi vládnymi úradníkmi rokovali o veľkom počte Rómov, ktorí z Rumunska odchádzajú do Francúzska za prácou a lepším životom.

slovakia

left justify in out

Francúzska polícia v uplynulých mesiacoch zlikvidovala na viacerých miestach krajiny niekoľko ilegálne postavených táborov, kde sa Rómovia usídlili, čo vyvolalo protesty ľudskoprávnych aktivistov. Na najnovšie prípady, ktoré sa odohrali na parížskych predmestiach, reagovala aj komisárka OSN pre ľudské práva Navi Pillayová, ktorá vyslovila obavy, že mohlo ísť o porušenie základných práv Rómov.


Francúzski ministri budú v Bukurešti rokovať s premiérom Victorom Pontom. Podľa agentúry AP sa predpokladá, že ponúknu spolufinancovanie programov na zlepšenie možností pre zamestnávanie Rómov v Rumunsku.


AP informovala, že pred úradom vlády v Bukurešti sa dnes zišla asi 100-členná skupina Rómov, ktorí vykrikovali: "Chceme pracovať, nie žobrať".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies