Francúzi sa napospol zastali suspendovaného Rousseta

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 13:14 • 2 min
Francúzi sa napospol zastali suspendovaného Rousseta

BRATISLAVA - Viacerí francúzski tenisti verejne prejavili solidaritu svojmu krajanovi Eliemu Roussetovi, ktorého Tennis Intergrity Unit (TIU) v stredu suspendovala na 6 mesiacov (z nich 3 podmienečne) a dala mu pokutu 5000 USD (z toho 3000 USD podmienečne) za porušenie pravidiel antikorupčného programu.

slovakia

left justify in out

"Je to tvrdý trest. Väčšina hráčov by urobila to isté," otvorene napísal prostredníctvom Twitteru Gianni Mina. "TIU si pomýlila bojisko a ciele. Hovorím NIE odstaveniu Elieho aj Trusendiho. Najlepší príklad, prečo konečne treba zmeniť pravidlá o lucky loseroch!!" vyhlásil Nicolas Mahut. "Hlavu hore, Elie, my vieme, kto si! Táto sankcia je obrovská maškaráda," skonštatovala Alizé Cornetová. "Vyjadrujem 100-percentnú podporu môjmu kamarátovi. Je to prehnaný, nespravodlivý a neopodstatnený trest," rozhorčila sa Constance Sibilleová. "TIU je kompletne mimo, mala by sa venovať úplne iným záležitostiam a chytať skutočných podvodníkov," podotkol Jonathan Eysseric. "Ak sa nájde 100 hráčov, ktorí sa zložia po 20 dolárov, nepodmienečná časť pokuty je zaplatená. So mnou môžete rátať!" deklaroval Hugo Nys. "Naplno stojím za kamošom. Sankcia vyznieva neférovo," prihlásil sa Adrian Mannarino. 

 

Taliansky portál Live Tennis na základe e-mailu od osoby, ktorú nekonkretizoval, ale označil za dôveryhodnú, v stredu podvečer priniesol verziu, podľa ktorej vinníci, okrem Rousseta aj Talian Walter Trusendi (takisto dostal dištanc na 6 mesiacov a pokutu 5000 USD, on však bez podmienečných zložiek), nijako neovplyvňovali výsledky pre stávkový profit. Údajne sa prehrešili tým, že Trusendi vlani v júni na challengeri ATP v Maroku nevládal pre chorobu nastúpiť na 1. kolo hlavnej singlovej súťaže. Prvému čakateľovi na pozíciu lucky losera z kvalifikácie Roussetovi ponúkol storno svojho štartu (namiesto toho, aby išiel na kurt a po chvíli sa vzdal), pričom protihodnotou bola prémia za 1. kolo (440 eur). Francúz na to pristúpil, keďže sám nemal čo stratiť, mohol iba získať (v prípade postupu). Prehral však s Nemcom Richardom Beckerom 4:6, 6:1, 3:6. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies