FOTO+VIDEO V piatok štartuje Tipsport Liga vo vynovenom šate, Lintner predstavil najhorúcejšie novinky

NETKY.SK • 6 September 2017, 14:04 • 2 min
FOTO+VIDEO V piatok štartuje Tipsport Liga vo vynovenom šate, Lintner predstavil najhorúcejšie novinky

Bratislava - Nová sezóna hokejovej Tipsport Ligy 2017/2018 odštartuje už tento piatok s viacerými zmenami. Riaditeľ Tipsport Ligy Richard Lintner pri príležitosti štartu 25. ročníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže predstavil niekoľko zaujímavých noviniek a avizoval dynamickejšiu a divácky atraktívnu súťaž. Modernizácia kamerových systémov na štadiónoch a využitie dvoch hlavných arbitrov sľubuje stranstparentnenie jednotlivých zápasov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ďalšími novinkami sú: mobilná aplikácia Fantasy liga, Vyšehradský pohár, nový koncept All Star víkendu a vyšší počet priamych televíznych prenosov. 

 

Nasadenie dvoch rozhodcov a modernizácia kamerových systémov

V záujme stransparentnenia zápasov sa mení systém videorozhodcu, vďaka čomu budú štatistické údaje presnejšie."V spolupráci so SZĽH prinesieme túto sezónu aj nové štatistiky, ako je icetime či vhadzovanie a pozícia streľby, ktoré budú tiež dostupné v rámci mobilnej aplikácie. Po vzore NHL zavádzame tzv. coaches challenge. Tréner každého mužstva si môže vyžiadať preskúmanie spornej situácie pri góle. Ak sa ukáže ako neopodstatnené, stráca nárok na oddychový čas. Počas celej súťaže budeme mať dvoch hlavných rozhodcov, čo doteraz nebolo pravidlom. Pokračuje výmenný program rozhodcov, dohodli sme sa s ligou EBEL. Po novom bude videorozhodca kontrolovať autorov gólov a asistentov, nepôjde o 'nahlasovanie' ako v minulosti. Dávame väčší dôraz na prácu videorozhodcu," predstavil na tlačovej konferencii v Bratislave aktuálne novinky Richard Lintner.

 

Mobilná aplikácia Fantasy liga

"Najväčším hitom sezóny bude Fantasy liga. Je to populárny formát, som prekvapený, že s tým ešte nikto na Slovensku neprišiel. Fanúšik bude mať možnosť spoznať hráčov bližšie, čo zvyšuje aj atraktivitu prenosov," vyhlásil Lintner a dodal: "Ja sa na to veľmi teším, sám sa do tejto akcie zapojím. Mám už svoj tím, takže som zvedavý, ako obstojím v porovnaní s ostatnými fanúšikmi, a či sa teda ukáže, že tomu rozumiem."

 

Súboj maďarských a slovenských tímov o Vyšehradský pohár

V auguste odštartoval Vyšehradský pohár, kde medzi sebou súperia štyri slovenské a štyri maďarské mužstvá. O jeho víťazovi rozhodne januárové finále. "Tento turnaj vnímame ako platformu na zlepšenie medzinárodnej spolupráce slovenských klubov, výmeny skúseností a športovej konfrontácie," naznačil Lintner.

 

Zápas hviezd a All Star víkend s unikátnym konceptom

Ďalšia výrazná novinka je systém tradičného zápasu hviezd. Vo februári sa stretnú v Bratislave v rámci All Star víkendu výbery českej ligy, nadnárodnej EBEL a nemeckej DEL. Takáto spoločná akcia sa ešte nikdy v histórii v rámci hokeja neudiala. "Je to darček k 25. výročiu ligy. Už vlani som sa s mojím kolegom z Česka Josefom Řezníčkom zúčastnil na All Star víkende v Poprade a bol nadšený. Stretávam sa s riaditeľmi siedmich líg, môj nápad usporiadať tohtoročnú akciu v Bratislave sa stretol s očakávaním. Viac informácií prezradíme na tlačovke, ktorá bude onedlho," informoval riaditeľ Tipsport Ligy.

 

Program základnej časti hokejovej Tipsport ligy 2017/2018:


1. kolo - piatok 8. septembra 2017
HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra (17.30)
MsHK Doxxbet Žilina - HK Poprad (18.00)
HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš (18.00)
HC Košice - HC 07 Orin Detva (18.30)
HC Nové Zámky - HKM Zvolen (18.30)

 






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies