FOTO+VIDEO Slovenky zabojujú o svetovú skupinu! Šramková pred veľkou výzvou

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 15:30 • 2 min
FOTO+VIDEO Slovenky zabojujú o svetovú skupinu! Šramková pred veľkou výzvou

BRATISLAVA – Slovenská jednotka Jana Čepelová a holandská dvojka Richel Hogenkampová otvoria v sobotu o 13.00 hod. v bratislavskom NTC barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine tenisového Pohára federácie. Slovenská dvojka Rebecca Šramková bude čeliť veľkej výzve, premiérovo sa predstaví pred domácim publikom v súboji proti holandskej jednotke Kiki Bertensovej. V piatok o tom rozhodol žreb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Program pokračuje v nedeľu o 13.00 hod. súbojom v opačnom garde, Čepelová proti Bertensovej a Šramková proti Hogenkampovovej. V záverečnej štvorhre by sa mali predstaviť páry Kučová – Čepelová a Burgerová - Rusová.

 

Slovenkám bude chýbať aktuálna svetová štvorka Dominika Cibulková, ktorá si minulý piatok na tréningu privodila zranenie zápästia. "Dominika v pondelok absolvuje ďalšie vyšetrenia, aj naďalej však zostáva s tímom," uviedol pre netky kapitán fedcupového tímu Slovenska Matej Lipták.

 

Slovenský kapitán sa pri rozhodovaní o nominácii do dvojhier riadil intuíciou: "Máme vyrovnaný tím, v ktorom sú štyri výkonnostne rovnocenné hráčky. Dúfam, že som sa rozhodol správne, tak som to cítil. Všetky baby sa ukazujú vo výbornej forme. Rebecca hrala vynikajúco v Taliansku. Pevne verím, že ešte má v sebe pozitívne emócie z tohto zápasu a že dokáže také výkony podať aj doma. Je veľmi motivovaná, šanca zdolať hráčku z elitnej svetovej dvadsiatky je pre ňu veľká výzva. Janka hrala na tréningoch výborne. Dúfam, že dobrú formu dokáže preniesť aj do zápasov a získa dôležitý prvý bod."

 

Vo fedcupovej histórii pôjde o štvrtý vzájomný zápas, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová. Holanďanky prehrali v 1. kole svetovej skupiny na harde v Minsku s domácim Bieloruskom 1:4, o jediný bod sa postarala Bertensová.

 

Šramková zažila vo februári v talianskom Forli skvelý fedcupový debut, keď zdolala Saru Erraniovú i Francescu Schiavoneovú, teraz si odkrúti domácu premiéru v prestížnej tímovej súťaži. "Na zápas sa veľmi teším. Pozerala som si nejaké videá zo zápasov Bertensovej, naživo som ju videla iba párkrát. Dúfam, že mi to vyjde. Kurt je vynikajúci, všetkým nám sedí. Duel proti Bertensovej beriem ako veľkú výzvu. Je to veľmi kvalitná hráčka, antuka je jej najsilnejší povrch, no verím si. Nastúpim prvýkrát doma, no necítim zvýšenú nervozitu."

 

Program stretnutia Slovensko - Holandsko v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2018 tenisových reprezentačných družstiev žien (22. - 23. apríla 2017, Bratislava, antuka pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC):


Sobota - dvojhry (postupne od 13.00 h):
Jana Čepelová - Richel Hogenkampová
Rebecca Šramková - Kiki Bertensová


Nedeľa (postupne od 13.00 h):
Jana Čepelová - Kiki Bertensová
Rebecca Šramková - Richel Hogenkampová
Štvorhra:
Jana Čepelová, Kristína Kučová - Cindy Burgerová, Arantxa Rusová

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies