BRATISLAVA – Varenie v tlakovom hrnci je rýchle, ak dodržiavate bezpečnostné predpisy tak aj bezpečné. Vyskúšajte ho a určite sa stane vašim dôležitým pomocníkom pri varení.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg hovädzieho mäsa, 3 cibule, 1 PL masti, soľ, mleté čierne korenie, mleté celé korenie, majoránka, cesnak, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 feferónka, 1 pohár leča,
Príprava:
1. Cibuľu očistíme, nakrájame a v tlakovom hrnci ju opražíme na masti.
2. Pridáme na kocky nakrájané mäso a miešame dovtedy kým pustí šťavu.
3. Posypeme mletou paprikou, pridáme soľ, korenie mleté aj celé, prelisovaný cesnak podľa chuti, feferónku, zalejeme vodou, hrniec zatvoríme a varíme 30 minút.
4. Potom pridáme lečo, hrniec znovu zatvoríme a varíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme majoránku a dovaríme už v otvorenom hrnci aby bolo mäsko mäkké.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies