FOTO Psie peklo: Tento bulteriér dostal do hlavy 50 brokov, prežil ale oslepol

NETKY.SK • 25 Január 2017, 19:36 • 2 min
FOTO Psie peklo: Tento bulteriér dostal do hlavy 50 brokov, prežil ale oslepol

NORFOLK - Anglický bulteriér Eric si v Turecku prešiel peklom. Strelili ho do hlavy, pričom sa do neho zavŕtalo okolo 50 brokov. Niektoré sa mu dokonca dostali až do lebky.

slovakia

left justify in out

Táto beštialita sa stala v Turecku v marci 2015, neskôr si ho adoptovala Britka Liz Haslam, ktorá sa nad úbohým tvorom zľutovala a pokúsila ho zachrániť. Haslam prevádzkuje útulok pre týraných psov, ktorých má už 14.

 

img

 

Spočiatku o brokoch v tele psa nevedela. Keď Ericovi opuchlo ucho, musel ísť na röntgen a ten odhalil šokujúcu pravdu. Veterinári aj pani Haslam na chvíľu doslova onemeli. Na snímke lebky sa objavili desiatky brokov.

 

img

 

Vedeli, že Eric je takmer slepý, no až teraz pochopili, čo to spôsobilo. Nakoniec sa ukázalo, že opuch ucha zavinil zub iného psa, vrastený do Ericových úst. To naznačuje, že pes sa zúčastňoval psích zápasov a neskôr sa ho zrejme už chceli zbaviť.

 

Veterinári povedali, že s brokmi sa nedá nič robiť a pes s nimi aj zomrie. Podarilo sa im odstrániť aspoň vrastený zub, čo stálo 800 eur.

 

Haslam do zdravotného ošetrenia investovala už 5000 eur, pretože všetky jej psy boli choré. „Ja pre svoje psy žijem, no potrebujem hlavne finančnú pomoc, aby som to zvládla," vysvetlila.

 

img

 

Haslam sa o Ericovi dozvedela na jar 2015, keď jej kamarátka dala tip. Na to aby ho dostala do Británie a poskytla mu zdravotnú starostlivosť, vyzbierala od darcov rekordných 3000 eur. Eric mal prísť v júli 2015, no chyba na colnici jeho príchod oddialila až na september. Keď sa k nej konečne dostal, robila čo sa dalo ale slepotu sa vyliečiť nepodarilo.

 

„Jeho život v Turecku musel byť naozaj strašný, radšej na to ani nechcem myslieť. Je neuveriteľné, že nezomrel na infekciu zo zranení. Láme mi to srdce, keď si uvedomím, čím všetkým si prešiel. Teraz mu chcem dopriať to najlepšie," povedala Haslam.

 

Informáciu priniesol Daily Mail. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies