FOTO Obézna žena nafotila netradičný album, zachytila nenávistné pohľady ľudí

NETKY.SK • 7 Január 2016, 16:00 • 2 min
FOTO Obézna žena nafotila netradičný album, zachytila nenávistné pohľady ľudí

MEMPHIS - Obézna žena, urobila jedinečný experiment, v ktorom zachytila skutočné reakcie okoloidúcich ľudí voči jej postave. Umelecká fotografka Haley Morris-Cafiero fotila na verejnosti samu seba, pričom v pozadí vidno kruté, nenávistné či posmešné pohľady cudzích ľudí.

slovakia

left justify in out

Zvláštny album tvorila viac ako šesť rokov a navštívila rôzne sociálne prostredia po celom svete. Haley (40) zbierku fotografií vydala v knižnej verzii, ktorá obsahuje aj pozitívne a negatívne komentáre ľudí.

 

"Tučná hruda masti. Prestaň tlačiť šišky a choď si zabehať. Je mi zle len pri pohľade na teba," napísal neznámy kritik jej tela. Haley však dostala aj pozitívne komentáre. "Si skvelá, úžasná a odvážna, páči sa mi zámer tohto projektu," komentoval fotky jej priaznivec.

 

Haley tvrdí, že cieľom jej knihy je vytvoriť diskusiu o téme plnej negativizmu. "Stovky ľudí mi poslali pripomienky a kritické e-maily o tom, ako vyzerám. Viem, že komentáre sú útočiskom pre krutých ľudí, ale udivuje ma, že strácajú čas, len aby mi povedali svoj názor o mne,“ povedala Haley, ktorá trvá na tom, že nepriateľské komentáre sa jej absolútne nedotýkajú.

 

"Je mi jedno, čo si o mne myslia. Milujem svoj vzhľad.“ vysvetľuje Haley. Priznala i to, že zbožňuje šišky, ktoré obsahujú tie najhoršie tuky, no nemieni sa ich vzdať. Fotografka prišla s týmto nápadom, keď si jedného dňa na Times Square robila selfie, a keď si doma pozerala fotky, všimla si muža, ktorý sa jej za chrbtom uškŕňa.

 

"Odvtedy sa fotím na verejnosti, a zachytávam reakcie ľudí okolo mňa. Musím priznať, že neviem, čo si presne myslia, ale myslím si, že spoločnosť vo veľkej miere komunikuje pohľadom a ten vie veľa prezradiť,“ povedala.

 

Umelkyňa za posledných šesť rokov, vytvorila tisíce takýchto fotografií, ktoré zachytila v rôznych častiach sveta vrátane Peru, Berlínu, Prahy, Parížu či Panamy.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies