FOTO Kilimandžáro pokorila iba sedemročná dievčinka. Dôvod vás dojme

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 16:00 • 2 min
FOTO Kilimandžáro pokorila iba sedemročná dievčinka. Dôvod vás dojme

Na vrchol hory Kilimandžáro (5895 metrov nad morom) vystúpila iba sedemročná dievčina Montannah Kenneyová z amerického Texasu. Stala sa tak najmladšou dievčinou na svete, ktorá pokorila najvyššiu africkú horu. Dobrodružnú výpravu absolvovala spolu so svojou mamou, informoval spravodajský server abcnews.go.com.

slovakia

left justify in out

Montannah z amerického Austinu zdolala horu na počesť svojho mŕtveho otca. "Čím vyššie sa dostanem, tým bližšie mu v nebi budem," povedalo dievčatko novinám The Austin American-Statesman pred výstupom.

 

Horu chcela jej 45-ročná mama pôvodne zdolať s priateľmi, nakoniec však záujem prejavila práve jej dcéra. Aj keď oficiálne pravidlá hovoria, že deti sa môžu na výpravu vydať až po dovŕšení desiatich rokov, udeľujú sa aj zvláštne výnimky.

 

 

 

 

"Neustále som ju varovala, že jej môže byť po ceste veľmi zle a že na výstup budeme musieť tvrdo trénovať," povedala matka. Montannah sa však neenchala odradiť a s matkou každý víkend počas šiestich týždňov v rámci prípravy absolvovala 4 až 8-hodinový trek.

 

Vrchol africkej hory nakoniec spoločne pokorili 16. marca. V ten deň mala 7 rokov a 310 dní a prekonala tak rekord Roxy Getterovej, ktorá horu zdolala vlani až po dovŕšení ôsmeho roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies