FOTO Hrdina psích duší: Čínsky milionár sa vzdal majetku, aby zachránil stovky psov

NETKY.SK • 26 November 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Hrdina psích duší: Čínsky milionár sa vzdal majetku, aby zachránil stovky psov

ČANGČUN - Čínskemu milionárovi menom Wang Yan sa jedného dňa zatúlal pes a vtedy sa jeho život úplne zmenil. Svojho miláčika hľadal po rôznych útulkoch a hrozné podmienky, v akých zvieratá žili, ním poriadne otriasli. Po tejto skúsenosti sa rozhodol zachrániť ich, čo najviac sa bude dať.

slovakia

left justify in out

Skúpil všetky útulky v okolí svojho domova, kde sa zvykli psy často utrácať už po veľmi krátkom čase. Urobil z nich miesta, ktoré niektorí priaznivci nazývajú aj polovičným rajom. Jeho útulky sú dnes v čínskej provincii Jilin známe ako miesta, v ktorých sa už psy neutrácajú. Problém s túlavými psami je v Číne veľký, a Wang ich má v útulkoch už 1000.

 

Prišiel o väčšinu svojho bohatstva, ale našiel rodiny už 200 psíkov. „Všeobecne veľmi neuznávam peňažné dary. Teraz ale dúfam, že ľudia s dobrým srdcom budú schopní niečim prispieť, aby mi pomohli,“ povedal v rozhovore pre čínske médiá. V súčasnosti bojuje proti rozhodnutiu vlády, ktoré prikazuje útulkom psov utrácať po veľmi krátkom čase ich umiestnenia v útulkoch. 

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies