FOTO Fico: Nesmieme zabúdať na to, kto nás oslobodil a za akých podmienok

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 17:04 • 2 min
FOTO Fico: Nesmieme zabúdať na to, kto nás oslobodil a za akých podmienok

BRATISLAVA – Nesmieme zabúdať na to, kto nás oslobodil a za akých podmienok. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý na bratislavskom Slavíne položil veniec pri príležitosti 72. výročia oslobodenia Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Mladí ľudia majú podľa Fica veľmi skreslené informácie a často vidia rôzne filmy, ktoré ich mýlia. "Môže sa zdať, že od roku, kedy bola Bratislava oslobodená uplynulo veľa rokov, ale fakt je ten, že by bola obrovská chyba, keby sme na týchto ľudí zabudli. Ja chcem poďakovať všetkým, či to boli vojaci Červenej armády, či to boli Rumuni a ďalší, ktorí sa zúčastnili na oslobodení Bratislavy," povedal premiér.

 

Spolu s Ficom prišli k pamätníku aj minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS), minister práce Ján Richter (Smer-SD), minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS), ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) i mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku Alexej Leonidovič Fedotov.

 

V bojoch o Bratislavu zahynulo 742 sovietskych, 470 nemeckých a maďarských vojakov a 121 civilistov. Počas bojov zhorelo a bolo poškodených viacero budov, ale oproti iným zničeným mestám neboli tieto škody také výrazné. Posledné boje definitívne utíchli 4. apríla 1945 vo večerných hodinách.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies