FOTO Angličan našiel v mori staré mince, teraz mu hrozí väzenie

NETKY.SK • 24 August 2017, 13:29 • 2 min
FOTO Angličan našiel v mori staré mince, teraz mu hrozí väzenie

Brit našiel počas potápania na dovolenke v Turecku staré mince, teraz má však veľmi vážny problém.

slovakia

left justify in out

52-ročný Toby Robyns bol s rodinou na dovolenke v tureckom meste Turgutreis. Nakoľko miluje šnorchlovanie, rozhodol sa, že si spomienky na oddych spestrí potápaním v mori. Počas neho našiel na dne 13 starých mincí. Tie si pri odchode z Turecka pribalil do príručnej batožiny. To ale nemal robiť. Na letisku mu ich totiž našli bezpečnostní pracovníci a okamžite na neho zavolali políciu.

 

Odlet domov sa nekonal. Turecká polícia ho zadržala a hneď na druhý deň stál pred súdom, odkiaľ ho poslali rovno do väzenia. Tam ostane dovtedy, kým sudca nerozhodne o jeho vine. Momentálne mu hrozia až tri roky za mrežami.

 

Robyns sa totiž potápal pri ostrove Yassı Ada, o ktorom je známe, že sa v jeho okolí nachádza niekoľko potopených starých lodí zo štvrtého až šestnásteho storočia. Nájdené mince sa teda považujú za historický poklad, ktorý patrí výhradne Turecku a jeho nájdenie musí byť bezodkladne ohlásené príslušným orgánom.

 

Tobyho rodina odletela späť do Anglicka, no je z celej situácie otrasená. Veria však, že sa všetko vysvetlí a otec piatich detí bude čoskoro prepustený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies