FOTO a VIDEO, z ktorých mrazí: Brazílski futbalisti tesne pred osudným odletom

NETKY.SK • 29 November 2016, 10:10 • 2 min
FOTO a VIDEO, z ktorých mrazí: Brazílski futbalisti tesne pred osudným odletom

CARACAS – V Kolumbii sa zrútilo lietadlo s 81 ľuďmi na palube. Medzi pasažiermi boli aj hráči brazílskeho futbalového tímu Chapecoense. Tesne pred odletom zverejnil klub video s hráčmi tesne pred tým ako nastúpili do lietadla.

slovakia

left justify in out

Brazílsky futbalový klub Chapecoense z mestečka Chapeco bol založený v roku 1973 a v súčasnosti hrá v prvej brazílskej lige. Ešte v pondelok večer zverejnil tím na svojej stránke na Facebooku video zachytávajúce členov tímu, ako sa pripravujú na odlet z Medzinárodného letiska Sao Paulo-Guarulhos v brazílskom Sao Paule. Futbalisti netušili, aký osud ich čaká.

 

 

"Vzhľadom na viacero protichodných správ z rôznych novinárskych zdrojov týkajúcich sa havárie lietadla, ktoré viezlo hráčov klubu Chapecoense, sa klub zdrží akýchkoľvek komentárov až do oficiálneho oznámenia kolumbijských leteckých úradov. Boh sprevádzaj našich hráčov, funkcionárov, novinárov a ďalších členov delegácie," uviedol v mene klubu v krátkom vyhlásení na facebooku viceprezident Chapecoense Ivan Tozzi, citoval ho britský The Guardian.

 

Podľa potvrdených informácií bolo na palube 21 žurnalistov a prežil iba jediný z nich, upozornila tlačová agentúra AP. Novinári boli z niekoľkých médií, vrátane veľkého brazílskeho konglomerátu Globo, televízie Fox a radu juhoamerických rozhlasových staníc.

 

Podľa najnovších, aj oficiálnych správ, medzi tými, čo prežili, je šesť ľudí. Trio futbalistov: obrancovia Alan Ruschel a Hélio Hermito Zampier Neto a brankár Jackson Follmann. Iný gólman Marcos Danilo skonal v nemocnici, potvrdil hovorca brazílskeho klubu Andrei Copetti pre agentúru AP. Ďalší traja preživší sú novinár Rafael Valmorbida a členovia posádky Ximena Suárezová a Erwin Tumiri. "Lietadlo hlásilo dispečingu problémy, chcelo prednostne pristáť, ale to sa už nepodarilo," pripomína The Guardian. 

 

 

 

V Kolumbii sa zrútilo lietadlo s 81 ľuďmi na palube: Prežilo šesť ľudí!

 

Juhoamerický futbalová konfederácia (CONMEBOL) medzičasom vydala vyhlásenie o zrušení všetkých podujatí až do odvolania. Prezident organizácie Alejandro Domínguez informoval, že je na ceste do Kolumbie.

 

Futbalisti Chapecoense mali zajtra v kolumbijskom Medellíne odohrať finale Pohára osloboditeľov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies