FOTO a VIDEO Toto je najvyšší tínedžer na svete, zlomil rekord a stále rastie

NETKY.SK • 21 September 2016, 18:23 • 2 min
FOTO a VIDEO Toto je najvyšší tínedžer na svete, zlomil rekord a stále rastie

MICHIGAN - Broc Brown (19) je oficiálne najvyšší tínedžer na svete. V Súčasnosti má výšku vyše 2,3 metra a stále rastie. Každá rok je vyšší o približne 12 cm.

slovakia

left justify in out

Dlháň z Michiganu o nedlho s najväčšou pravdepodobnosťou prekoná aj rekord v mužskej výške, ktorý momentálne drží Sultan Kösen s výškou 2,51 m.


 

Jeho matka Darcy prezradila, že v materskej škôlke meral už vyše 1,5 m. "Je to genetická porucha, Nedá sa to nijako zastaviť. Neviem či vôbec niekedy prestane rásť," povedala.

Brocovi v piatich rokoch diagnostikovali Sotosov syndróm, známy ako cerebrálny gigantizmus, ktorý postihuje jedného zo 15.000 ľudí.


 

Lekári sú však presvedčení, že Broc sa napriek zdravotným problémom dožije priemernej dĺžky života. Chlapec trpí poruchami učenia, vysokým tlakom, zakrivením chrbtice, zúžením miechy a narodil sa len s jednou obličkou. Denne má veľké bolesti, kvôli ktorým musí brať lieky. „Je to pocit, akoby mi niekto po chrbte treskol veľkou tenisovou raketou,“ povedal Broc. Dodal, že jeho najväčšou túžbou je, aby tú hroznú bolesť niekto konečne zastavil.

 

Broc s matkou precestovali 1600 km, aby navštívili odborníka Dr. Bradleyho Schaefera. "Broc je najvyšší muž, akého som kedy videl. Bohužiaľ do konca života bude trpieť nejakou formou bolesti, ale verím, že sa dožije dobrého veku," povedal doktor.


 

Akoby toho nebolo málo, Broc trpí aj cholerickými výbuchmi, ktoré musia tak isto tlmiť lieky. Podľa slov Darcy občas do steny urobí päsťou dieru. Inak je to podľa nej chlapec s veľkým srdcom.

Uživiť takéto dieťa nie je finančne jednoduché. Všetko totiž potrebuje špeciálne veľké, topánky, oblečenie, postel či stoličku. Rodičia mu nakúpili veci za tisíce dolárov, no o rok mu bolo všetko malé, a tak to ide dokola.

 

Broc má ale ambíciu na seba zarábať sám, najradšej by pracoval v športovom obchode. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies