FOTO a VIDEO Nový kráľ ciest: Bugatti Chiron s maximálnou rýchlosťou 420 km/h za 2,4 milióna

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 18:04 • 2 min
FOTO a VIDEO Nový kráľ ciest: Bugatti Chiron s maximálnou rýchlosťou 420 km/h za 2,4 milióna

ŽENEVA – Na autosalóne v Ženeve predstavili nového kráľa ciest! Je ním najnovší model auta značky Bugatti, ktorý nesie názov Chiron. Napriek tomu, že neoficiálne sa o aute hovorí od decembra. Automobilka Bugatti, ktorá patrí pod koncern Volkswagen tentoraz zverejnila parametre Chironu.

slovakia

left justify in out

Bugatti Chiron zlomil hneď niekoľko rekordov. Je to najvýkonnejšie, najluxusnejšie a najrýchlejšie sériovo vyrábané športové auto. Meno má po bývalom pretekárovi Louisovi Chironovi. Nástupca Veyrona má naozaj monštrózne parametre.

 

Motor, ktorý je umiestnený vzadu má objem 8 litrov a 16 valcov. Jeho výkon zvyšujú štyri turbá a jeho výkon je neuveriteľných 1103kW, teda 1500 koní. Auto je vybavené sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou a elektronickým náhonom na všetky štyri kolesá.

 

img

 

Chiron váži 1995 kilogramov, čo je o 155 kg viac ako Veyron. Z nuly na sto km/h dokáže zrýchliť za menej ako 2,5 sekundy a ručička na tachometri sa priblíži k dvestovke za menej ako 6,5 sekundy a rýchlosť 300 km/h dosiahne za 13,6 sekundy.

 

Výrobcovia obmedzili jeho rýchlosť na 420 km/h avšak táto rýchlosť sa dá odomknúť iba v režime Top Speed, na ktorý treba špeciálny kľúč. V ostatných režimoch Autobahn, Handling, Lift a Auto sa nedostanete cez 380 km/h. Bugatti údajne znížilo pri Chirone aj spotrebu, ktorá by pri bežnom používaní nemala byť viac ako 20 l/100 km.

 

img

 

Dizajn auta kopíruje predošlý model Veyron. Karoséria bude dvojfarebná, novinkou je zadná časť auta, ktorá je úplne zmenená. Rozmery auta sú 4 544 x 2 038 x 1 212 milimetrov

 

Bugatti plánuje vyrobiť 500 kusov Chironu a 150 je už záväzne objednaných aj napriek tomu, že auto stojí 2,4 milióna eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies