FOTO a VIDEO Novoročný ohňostroj prilákal tisícky ľudí: Banská Bystrica bude Európske mesto športu

NETKY.SK • 2 Január 2017, 09:29 • 2 min
FOTO a VIDEO Novoročný ohňostroj prilákal tisícky ľudí: Banská Bystrica bude Európske mesto športu

BANSKÁ BYSTRICA - Tisícky ľudí prišli dnes podvečer aj napriek mrazivému počasiu na Námestie SNP v Banskej Bystrici, aby uvideli novoročný ohňostroj. Autá v okolí námestia nemali len miestnu poznávaciu značku, ale boli aj z okolitých okresov, najmä zo Zvolena a Brezna.

slovakia

left justify in out

Ľudia neprichádzali len na automobiloch, ale aj na autobusoch mestskej hromadnej dopravy, ktorá celý deň premávala zadarmo.

Už od 16. h rozohrievala Banskobystričanov svojimi úpravami domácich evergreenov skupina Slovak Tango. Po nej sa v krátkom prejave prihovoril obyvateľom mesta primátor Ján Nosko.

 

 

Nový rok 2017 označil pre mesto ako rozvojový. "Čaká nás rok, v ktorom budeme Európske mesto športu, čaká nás ukončenie výstavby autobusovej stanice a čaká nás tiež rok materských škôl, nakoľko sme v závere uplynulého roka boli úspešní v troch podaniach o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov," povedal pre TASR krátko pred vystúpením na tribúne.

 

Svoj čas, energiu a trpezlivosť by chcel v roku 2017 vynaložiť aj na rokovanie s budúcim investorom, tak aby sa v meste zvýšila zamestnanosť a vznikli nové pracovné miesta. Na záver - o 17. h si obyvatelia a návštevníci mesta pozreli veľký ohňostroj.

 

Ďalšie slávnostné chvíle čakajú Banskobystričanov i návštevníkov mesta už 6. januára, kedy je na programe oficiálne otvorenie Európskeho mesta športu. Otvárací ceremoniál sa uskutoční na Námestí SNP pred štartom Trojkráľového večerného behu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies