FOTO a VIDEO V Sládkovičove to žilo!

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 10:30 • 2 min
FOTO a VIDEO V Sládkovičove to žilo!

SLADKOVIČOVO - Posledný júnový víkend už tradične patrí v Sládkovičove najväčšiemu kultúrnemu podujatiu vrámci mesta - Sládkovičovským kultúrnym dňom.

slovakia

left justify in out

Tohto roku to bol už 20. ročník, na ktorom sa zišli nielen domáci obyvatelia, ale i hostia z družobných a priateľských miest - z maďarského Csorvášu a Gerendášu, českých Ivančíc a rumunského Bihar Diószegu. Tí sa spolu s domácimi družstvami zapojili  do súťaže vo varení kotlíkových špecialít a do súťaže o najlepší orechový koláč , tradičných sprievodných akcií tohto podujatia.  

 

V piatok sa o kultúrny program postarali žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy v Sládkovičove, ktorí všetkým prítomným predviedli svoj talent. S hudobnou skupinou Slovak Tango si staršie ročníky zaspomínali na známe piesne 30.-50. rokov a o výbornú zábavu a dobrú náladu sa postarali: maďarské trio na čele so Solymosom Tónim a skupina TIP-TOP band, ktorí roztancovali aj tých, čo nemali vôbec v pláne tancovať.

 

Sobotňajšie popoludnie patrilo spomínaným súťažiam a večer kultúrnemu programu, ktorý otvorili deti sládkovičovských materských a základných škôl svojim milým programom.  Hviezdou večera bola dobre známa Eva Máziková, ktorá všetkých prítomných presvedčila o tom, že zo svojej povestnej energie nič nestratila a patrične sa o ňu s davom podelila. Tanečná skupina Old School Brothers, víťaz projektu Slovensko má talent, predviedla nielen svoje tanečné umenie, ale  zapojila do svojho programu aj deti, ktoré si mohli vytancovať zaujímavé ceny.

 

Koncert skupiny Bystrík band odovzdal prítomným obrovskú dávku energie a dobrej nálady, na ktorú budú všetci ešte dlho spomínať. Dobre známe RH duo, ktoré už niekoľko krát koncertovalo v Sládkovičove,  opäť roztancovalo a rozospievalo publikum a dobrou náladou uzavrelo vydarený 20. ročník Sládkovičovských kultúrnych dní.

Zuzana Červenková

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies