FOTO a VIDEO Domček ako z lega: Stojí pár euro a postavíte ho za niekoľko hodín

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 19:09 • 2 min
FOTO a VIDEO Domček ako z lega: Stojí pár euro a postavíte ho za niekoľko hodín

PRAHA – Neďaleko Prahy stojí malý farebný domček, ktorý na prvý pohľad síce pripomína rozprávkový svet ale v skutočnosti je plne funkčný a obývateľný.

slovakia

left justify in out

Stavba je výtvorom českého architekta Vojtěcha Valdu, ktorý preferuje minimalistický a úsporný dizajn.

 

Trojfarebný domček nazval „France,“ keďže sfarbením pripomína francúzsku vlajku. Je ale iba jedným z mnoha iných originálnych stavieb, ktoré ponúka na stránke pinuphouses.com.  

 

img

 

Celý Valdov projekt nesie  názov Pin-up house, čo dobre vystihuje jednoduchosť domčekov. Dajú sa postaviť za pár hodín podľa jednoduchého návodu a čo je tiež veľmi dôležité, nie sú drahé. Stoja niekoľko stoviek až tisíc euro a dokážete v nich normálne fungovať.

 

 

Modrá časť domu slúži ako spálňa a oddychová zóna. Biela časť domu je obývací priestor slúžiaci na každodenné bežné účely a červená časť tvorí kuchyňu, pec na drevo a kúrenie.

 

Prefabrikované domy sa vyrábajú na rôzne využitia, od toho sa potom odvíja aj cena, ktorá je však v pomere ku klasickému domu vždy minimálna.

 

Valda sa týmto malým drevostavbám venuje od roku 2011. prvý Pin-up domček podstavil v roku 2014.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies