FIS pochválila Rusov za reformu v boji s dopingom

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:24 • 2 min
FIS pochválila Rusov za reformu v boji s dopingom

FIS pochválila Rusov za reformu v boji s dopingom - Ostatné športy Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pochválila ruských funkcionárov za zmeny, ktoré uskutočnili v boji s dopingom v krajine, ktorú zneužívanie zakázaných látok sužuje aj v zimných šport

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pochválila ruských funkcionárov za zmeny, ktoré uskutočnili v boji s dopingom v krajine, ktorú zneužívanie zakázaných látok sužuje aj v zimných športoch. FIS vyzdvihla reformu a naznačila, že ruský zväz sa vďaka tomu vyhne hroziacim sankciám.
      FIS pritom neváhala pristúpiť aj k zákazu štartu ruských lyžiarov na domácej zimnej olympiáde v roku 2014 v Soči. Prezident FIS Gian Franco Kasper vyhlásil, že pevne verí, že zreorganizovaná ruská federácia stihne do konca lehoty 1. novembra splniť všetky požiadavky zo strany FIS.
      Od júnového varovania zo strany FIS zväz prepustil niekoľkých trénerov, ktorí v minulosti pracovali s bežcami na lyžiach, ktorí mali pozitívne vzorky na zakázaný erytropoietín.
      Podľa vnútorných pravidiel môže FIS vylúčiť krajinu z vrcholných súťaží až na štyri roky, čo by dostalo ruských lyžiarov mimo hry na vlastnom snehu v Soči. Výkonný výbor FIS oficiálne posúdi ruské pokroky už v novembri na svojom zasadnutí.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies