Firma Alstom dostala rekordne vysokú pokutu za korupciu

NETKY.SK • 23 December 2014, 09:08 • 2 min
Firma Alstom dostala rekordne vysokú pokutu za korupciu

WASHINGTON - Francúzska spoločnosť Alstom dostala od amerických úradov rekordnú pokutu 772,3 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Ukončí sa tak vyšetrovanie týkajúce sa podozrení z korupcie. Pomocou úplatkov mala spoločnosť získať zákazky po celom svete. Informovalo o tom v pondelok americké ministerstvo spravodlivosti. Zo stanoviska rezortu vyplýva, že spoločnosť Alstom falšovala účtovníctvo, aby zakryla desiatky miliónov dolárov, ktoré použila na úplatky.

 

Spoločnosť podľa rezortu predstierala, že si legitímne najala konzultantov. V skutočnosti však podľa ministerstva bolo úlohou týchto konzultantov podplatiť úradníkov v Indonézii, v Saudskej Arábii, v Egypte, na Taiwane a na Bahamách. Americké ministerstvo spravodlivosti informovalo, že firma Alstom vyplatila úplatky vo výške 75 mil. USD a zabezpečila si tak zákazky v hodnote 4 mld. USD. 

 

Pokuta, ktorú firma Alstom dostala, je najvyššia v histórií, akú spoločnosť dostala za porušenie protikorupčných zákonov v zahraničí. Americká vláda túto pokutu považuje za primeranú. Spoločnosť totiž pri vyšetrovaní nespolupracovala a nepriznala sa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies