Fínsky súd zbavil obvinenia dvoch raperov, ktorí postavili gejbar na Putinovom pozemku

NETKY.SK • 12 Január 2018, 06:49 • 2 min
Fínsky súd zbavil obvinenia dvoch raperov, ktorí postavili gejbar na Putinovom pozemku

HELSINKI - Švédske duo komikov a raperov zbavili vo štvrtok obvinenia z vybudovania provizórneho baru pre gejov na pozemku vo Fínsku, ktorý vlastní ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Dvojica postavila tento bar v roku 2015 na protest voči ruským zákonom namiereným proti gejom, vysvetlila tlačová agentúra AP. Súd na Alandských ostrovoch pri juhozápadnom pobreží Fínska zamietol vo štvrtok ruské obvinenie voči Frejovi Larssonovi a Simonovi Gärdenforsovi, napísal miestny denník Nya Aaland. V obvinení Ruska sa uvádzalo, že dvojica hudobníkov protizákonne postavila bar na pozemku Putinovho letného sídla, a žiadalo uloženie pokuty.

 

Obaja muzikanti postavili v roku 2015 drevenú búdu tak, aby sa podobala na bar Blue Oyster (Modrá ustrica) z populárnych amerických filmov Policajná akadémia, potom v sociálnych médiách zverejnili fotografie s oznamom o otvorení baru. Ruský konzul na Alandských ostrovoch nahlásil "výčin" dvojice hudobníkov známej pod názvom Far & Son fínskej polícii.

 

Súostrovie Aland, ktoré tvorí ich vyše 6500 ostrovov a útesov, je jednou z provincií Fínska, miestni obyvatelia však hovoria po švédsky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies