Fínsky súd poslal mladého neonacistu na dva roky do väzenia

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:20 • 2 min
Fínsky súd poslal mladého neonacistu na dva roky do väzenia

HELSINKI - Súd vo Fínsku odsúdil dnes na dva roky väzenia neonacistického aktivistu za to, že bezdôvodne napadol 28-ročného muža a spôsobil mu zranenia, ktorým neskôr podľahol.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Helsinkách uznal 26-ročného Jesseho Torniainena vinným z trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti, ktorého sa dopustil, keď 10. septembra počas demonštrácie v Helsinkách kopol do hrudníka Joonasa Karttunena. Ten následne spadol na zem a spôsobil si zranenia hlavy, ktorým o šesť dní neskôr v nemocnici podľahol.

Podľa súdu Torniainen, ktorý je členom fínskej vetvy ultrapravicovej extrémistickej organizácie Severské hnutie odporu, Karttunena napadol po tom, ako sa poškodený urážlivo vyjadril na adresu jeho hnutia. Počas procesu tvrdil, že ho chcel len zastrašiť.

Incident sa stretol vo Fínsku s veľkým záujmom verejnosti a viedol k výzvam na zákaz rasistických a extrémistických organizácií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies