Fico: Zvýšenie rozpočtu pre MS o 25 percent je absolútne nereálne

NETKY.SK • 22 Február 2015, 13:28 • 2 min
Fico: Zvýšenie rozpočtu pre MS o 25 percent je absolútne nereálne

BRATISLAVA - Zvýšenie rozpočtu ministerstva spravodlivosti (MS) o 25 percent tak, aby mohli byť zvýšené platy zamestnancov justície v súlade s ich požiadavkami, je absolútne nereálne, lebo tie peniaze nie sú.

slovakia

left justify in out

V dnešnej relácii RTVS O 5 minút 12 to v reakcii na tohtotýždňový štrajk zamestnancov justície povedal predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
      

"Každý chce vyššie mzdy, my sme ale najmä pre nízkopríjmové skupiny urobili veľmi veľa. V krátkom čase príde pre MS riešenie, ktoré dostane ponuku. Majú pravdu zamestnanci justície, že ich platy nie sú na úrovni priemerných miezd. Pôjdeme preto krok za krokom, ale som ďaleko od toho, aby to bolo zajtra," priznal premiér.
      

Zamestnanci justície majú podľa jeho slov právo na štrajk, ktoré on bude rešpektovať. "Povinnosťou vlády je hľadať riešenie pre dlhodobo podfinancovaný rezort spravodlivosti. Ministerstvá spravodlivosti a financií dostali pokyn hľadať peniaze na aspoň čiastočné riešenie," dodal.
      

Líder Mostu-Híd Béla Bugár Ficovi pripomenul, že z posledných deviatich rokov vládne Smer-SD sedem. "Vždy ste nás označovali za zlepenec. Ten zlepenec za druhej vlády Mikuláša Dzurindu dokázal týchto zamestnancov presunúť do štátnej služby, teda aj tarifne si polepšili. Za vlády Ivety Radičovej sme zdedili dlh, ktorý sme museli sanovať. Robili sme to tak, že sme zrušili odmeny sudcom, aby sme mali z čoho kompenzovať aspoň čiastočne platy týchto úradníkov," argumentoval Bugár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies