Fico sa zúčastní na summite V4, prídu aj Merkelová a Hollande

NETKY.SK • 5 Marec 2013, 14:04 • 2 min
Fico sa zúčastní na summite V4, prídu aj Merkelová a Hollande

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico v stredu (6. marca) odcestuje do Varšavy na summit predsedov vlád krajín Vyšehradskej štvorky. Rokovania premiérov budú rozšírené o účasť nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollandea. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

Schôdzka šéfov vlád Vyšehradskej štvorky sa uskutočňuje v rámci ročného predsedníctva Poľska v tomto zoskupení. Rokovania budú zamerané na aktuálnu agendu EÚ, vrátane príprav marcového zasadnutia Európskej rady.

Poľský premiér Donald Tusk bude informovať vyšehradských partnerov o pláne hlavných aktivít a prioritách záverečnej časti poľského predsedníctva vo V4.

Hlavnými témami rozšíreného summitu budú konkurencieschopnosť v Európe, budúcnosť Hospodárskej a menovej únie a tiež výsledky nedávneho pracovného stretnutia ministrov obrany krajín V4, týkajúceho sa aktuálnych otázok spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky. 

Rokovanie bude zamerané i na možnosti využitia budúceho viacročného finančného rámca ako nástroja na riešenie súčasnej zložitej ekonomickej situácie.

Na záver rozšíreného summitu sa jeho účastníci zúčastnia na spoločnej večeri s poľským prezidentom Bronislawom Komorowskim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies