Fico: Poslanci by mohli zvoliť šéfa NKÚ, obaja kandidáti sú čisto opoziční

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 17:40 • 2 min
Fico: Poslanci by mohli zvoliť šéfa NKÚ, obaja kandidáti sú čisto opoziční

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR by 19. mája mohli zvoliť nového predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Myslí si to predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Všetko je na dobrej ceste," povedal s tým, že voľby sú slobodné a tak budú aj poslanci hlasovať. Maroš Žilinka (nom. opozície na čele s KDH) aj Karol Mitrík (nom. predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša) sú podľa Fica čisto opoziční kandidáti.
     

Prokurátora a bývalého štátneho tajomníka na ministerstve vnútra Žilinku navrhla takmer celá opozícia, pod jeho nomináciu sa podpísalo 60 poslancov. Bývalého šéfa SIS Mitríka presadzuje Pavol Frešo z SDKÚ-DS. Práve o Mitríkovi hovorí opozícia ako o kandidátovi, ktorý vyhovuje aj Smeru-SD. Opozícia navyše upodozrieva Freša, že má s Ficom dohodu.
     

"Už opozičnejšieho kandidáta si neviem predstaviť v prípade pána Mitríka, ktorý bol v rokoch 2010 až 2012 za vlády Ivety Radičovej riaditeľom SIS. Riaditeľom SIS je zväčša človek, ktorý je lojálny a má blízko k vláde, ktorá ho do tejto funkcie menuje," vyhlásil Fico.
     

Ako budú voliť poslanci Smeru-SD, Fico nepovedal. "Keďže sú to tajné voľby, nevidím dôvod, aby som dával pokyny alebo odporúčania. Je na poslancoch, ktorí sa zúčastnia hlasovania, koho si vyberú," uviedol premiér.
     

NKÚ stále vedie presluhujúci Ján Jasovský (nominant už neexistujúcej ĽS-HZDS, pozn. TASR), ktorému sa funkčné obdobie skončilo vo februári 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies