Fico: Otázka daní je prioritou súčasnej vlády

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 10:53 • 2 min
Fico: Otázka daní je prioritou súčasnej vlády

BRATISLAVA – Otázka daní je prioritou súčasnej vlády SR. Uviedol to dnes predseda vlády SR Robert Fico na medzinárodnej konferencii v Bratislave s názvom Podpora dobrovoľného plnenia daňových povinností ako spoločná priorita Slovenska a EÚ. Podujatie zorganizovalo Finančné riaditeľstvo SR a Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Dane sú pre nás priorita. Chceme sa tejto téme venovať v takom rozsahu, ako nám to len naše pracovné povinnosti a iné úlohy umožnia. Našou snahou je vytvoriť zo SR štát s dobre fungujúcimi inštitúciami. Ak si niekto myslí, že na to stačí konkurovať nízkymi mzdami a zaviesť nízku rovnú daň, tak je na hlbokom, veľmi hlbokom omyle," spresnil premiér.

"Chceme vybudovať operatívny a efektívny štát, ktorý dá dostatok príležitostí na prácu a pre dôstojný život svojich ľudí. Chceme zároveň ďalej zlepšovať podmienky firiem a podnikateľského prostredia," priblížil. Táto úloha si však podľa Fica vyžaduje zabezpečiť zdroje príjmov.

"Prioritou v oblasti daní je zefektívnenie ich výberu, najmä dane z pridanej hodnoty. Posledné analýzy deklarujú odchýlku výberu tejto dane na Slovensku od priemeru EÚ na úrovni 1,6 % hrubého domáceho produktu. Inými slovami povedané, ak by sme dosahovali rovnakú efektívnosť výberu DPH, ako je priemer v krajinách EÚ, zvýšil by sa výnos z nej o neuveriteľných 1,1 miliardy eur," dodal predseda vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies