Fico bude opäť čeliť pokusu o odvolanie, dôvodom je za údajné vytváranie korupčného systému!

NETKY.SK • 7 November 2014, 19:15 • 2 min
Fico bude opäť čeliť pokusu o odvolanie, dôvodom je za údajné vytváranie korupčného systému!

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) bude po tretíkrát v tomto volebnom období čeliť opozičnému pokusu o odvolanie.

slovakia

left justify in out

Po prípadoch SPP a predaja emisií ho chce teraz opozícia odvolať za údajné vytváranie korupčného systému. Podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze odovzdajú poslanci dnes, predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) musí následne zvolať schôdzu do siedmich dní. Keďže jej obsahom je návrh na odvolanie člena vlády, program rokovania sa neschvaľuje a schôdza sa konať musí.

 

"Smer-SD pod vedením Fica dlhodobo vytvára v našej krajine systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Úzka skupina ľudí bohatne, väčšina obyvateľstva chudobnie," vyhlásil predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

 

Martin Chren (nezaradený) zdôraznil, že opozícia musí konať. "Čo je to za krajinu, v ktorej si musíte do nemocnice priniesť vlastný toaletný papier a ona zatiaľ vyhodí milión eur za predražené CT? Ide o celý systém nastavený tak, aby z neho mali finančné výhody príživníci, napojení na jednu politickú stranu. Neprejde deň, aby novinári nenašli jeden nový škandál," povedal s tým, že korupcia nikdy nebola tak blízko premiérovi, ako je teraz.

 

Šéf OĽaNO Igor Matovič je rád, že sa opozícia dokázala spojiť. "Systém vytvorený Smerom-SD nesie znaky organizovaného zločinu. Sme denne svedkami, ako vládna strana rozkráda Slovensko," odkázal.

 

Martin Poliačik (SaS) pripomenul, že v novembri 1989 všetci ľudia vedeli, čo nechcú. "Nechceli spoločnosť, v ktorej stranícka knižka bude viac ako zákon, známosti viac, ako vzdelanie a kvalifikácia a nechceli spoločnosť, ktorá chráni silných a ubližuje slabým," podotkol.

 

Pod návrhom na zvolanie schôdze sú podpísané všetky opozičné strany (SDKÚ-DS, OĽaNO, SaS, nezaradení poslanci) okrem Mostu-Híd a KDH. Na schôdzi sa však podľa Kaníka chcú aktívne zúčastniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies