Federer štvrtý raz so vstupom 17:1 do sezóny, predtým vždy skončil taký rok ako jednotka

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 16:44 • 2 min
Federer štvrtý raz so vstupom 17:1 do sezóny, predtým vždy skončil taký rok ako jednotka

MIAMI - Švajčiarsky grandslamový rekordér Roger Federer po jedenástich rokoch a celkovo štvrtý raz v kariére vstúpil do tenisovej sezóny so zápasovou bilanciou 17:1. Keď sa mu to predtým podarilo v rokoch 2004, 2005 a 2006, vždy ukončil predmetný súťažný ročník ako líder svetového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný bazilejský rodák Federer po vynechaní druhej polovice sezóny 2016 stihol od Silvestra stúpnuť zo 16. na 6. priečku v singlovom renkingu. Na januárových melbournských Australian Open si pripísal svoj 18. titul na Majors, prvý od Wimbledonu 2012. Pridal k nemu marcové kalifornské Indian Wells.

 

Na aktuálnom porovnateľne prestížnom turnaji v Miami na Floride už je v semifinále, v piatok sa v ňom stretne s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom (1.00 h už v sobotu SELČ).

Zatiaľ jedinú tohtoročnú prehru utrpel Federer 1. marca od Rusa Jevgenija Donského v osemfinále v Dubaji v SAE, pričom nevyužil tri mečbaly. V nezáväznom prepočtovom online hodnotení už je na štvrtej pozícii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies