Federer s miestenkou na šampionát v Londýne

NETKY.SK • 31 Október 2013, 08:48 • 2 min
Federer s miestenkou na šampionát v Londýne

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Roger Federer si dvanásty raz bez prerušenia zabezpečil právo štartu na koncoročnom šampionáte ATP World Tour Finals. Podujatie sa uskutoční 4. - 11. novembra na tvrdom povrchu v O2 Arene v Londýne.

slovakia

left justify in out

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) vopred informovala, že niekdajšiemu lídrovi svetového rebríčka dvojhry Federerovi stačí na definitívu jedno víťazstvo na tohtotýždňovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy. Tridsaťdvaročný bazilejský rodák v stredu v 2. kole zdolal Juhoafričana Kevina Andersona za 83 minút dvakrát 6:4. V 1. kole mal voľno. 

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión Federer, teraz 6. v renkingu, triumfoval na tzv. Masters v rokoch 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. Vlani prehral vo finále so Srbom Novakom Djokovičom. 

Okrem Federera si v singli v britskej metropole zahrajú Španiel Rafael Nadal, spomenutý Djokovič, Španiel David Ferrer, Argentínčan Juan Martín Del Potro a Čech Tomáš Berdych. Zo zdravotných dôvodov nevyužije právo na účasť domáci Andy Murray. Na zostávajúcich postupových miestach momentálne sú Švajčiar Stanislas Wawrinka a Francúz Richard Gasquet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies