Federer nevylúčil ďalšiu spoluprácu s Edbergom

NETKY.SK • 19 December 2013, 12:50 • 2 min
Federer nevylúčil ďalšiu spoluprácu s Edbergom

BERN - Švajčiarsky tenista Roger Federer po nedávnom týždni tréningu s legendárnym Švédom Stefanom Edbergom nevylúčil, že táto spolupráca bude mať pokračovanie.

slovakia

left justify in out

"Kontaktoval som ho pred pár týždňami s otázkou, či by strávil trochu času pri našom tíme. Bol mojím idolom a chcel som poznať jeho názory. Nie je tréner, ale stále si zahrá trikrát týždenne. Nepodarilo sa mi spojiť sa s ním počas turnajov, ale napokon sme aj tak usúdili, že bude lepšie vyskúšať si to v zázemí mimo ruchu. Pre mňa aj kapitána daviscupovej reprezentácie Severina Lüthiho to bolo zaujímavé, ba priam riadne úžasné. Bol s nami aj Michael Lammer," cituje portál Tennis World niekdajšieho lídra svetového rebríčka Federera s odvolaním sa na nekonkretizované švajčiarske médiá. 

Tridsaťdvaročný bazilejský rodák podotkol, že práve Edbergov nedostatok trénerských skúseností bol na prospech: "Mal úplne odlišný pohľad na veci. Upozornil nás, že je v tom nový, a následne vyhlásil toto, toto a toto. Dávalo to zmysel. S prihliadnutím na všetky jeho bývalé úspechy som vedel, že veru tuší, o čom hovorí. Našli sme spoločnú vlnovú dĺžku a porozumenie." 

Momentálne šiesty tenista renkingu Federer o prípadnej intenzívnejšej kooperácii s Edbergom uviedol: "Možno sa k nám niekde pridá. ´Seve´ je môj tréner, trávi so mnou 35 týždňov ročne. V podstate je koučom na plný úväzok a som s ním veľmi spokojný. Vždy sa však dá do toho zakomponovať čosi ďalšie. Prečo by nie?" 

Federer sa v októbri rozišiel s americkým koučom Paulom Annaconom. Štyridsaťsedemročný Edberg je takisto ako Švajčiar niekdajší prvý muž počítačového poradia. Na konte má 6 singlových titulov z úrovne veľkej štvorky. V rámci možného kariérneho Grand Slamu mu odolal iba antukový Roland Garros, v roku 1989 bol v Paríži vo finále. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies