Federálna sudkyňa nariadila vláde USA prepustiť zadržiavané deti imigrantov

NETKY.SK • 22 August 2015, 13:08 • 2 min
Federálna sudkyňa nariadila vláde USA prepustiť zadržiavané deti imigrantov

SAN ANTONIO - Americká federálna sudkyňa Dolly Geeová nariadila vláde USA, aby prepustila zo zadržiavacích stredísk deti a ich matky, ktoré boli chytené, keď sa ilegálne pokúšali prejsť z Mexika do Spojených štátov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rozhodnutí, vydanom v piatok popoludní, sudkyňa kalifornského obvodného súdu odmietla vládnu požiadavku, aby toto svoje nariadenie prehodnotila, a dala Washingtonu termín do 23. októbra - s tým, že deti a matky musia byť prepustené bez zbytočných byrokratických prieťahov.

 

V dvoch azylových centrách v Texase a jednom v Pennsylvánii sa v súčasnosti nachádza približne 1400 zadržaných osôb - väčšina z nich Stredoameričanov -, ktoré utiekli pred násilnosťami vo svojej vlasti a žiadajú v USA o azyl.

Vláda sudkyninmu rozhodnutiu oponuje a tvrdí, že tieto zadržiavacie zariadenia fungujú ako krátkodobé prijímacie azylové centrá.

 

Sudkyňa Geeová však vo svojom nariadení hovorí, že vláda USA tým porušuje legislatívu platnú od roku 1997, zakazujúcu, aby v zaisťovacích zariadeniach tohto typu boli zadržiavané deti imigrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies