Fed nesmie zvýšiť úrokové sadzby predčasne

NETKY.SK • 26 September 2017, 11:52 • 2 min
Fed nesmie zvýšiť úrokové sadzby predčasne

GRAND RAPIDS - Šéf chicagského Fedu Charles Evans varuje pred tým, aby americká centrálna banka Fed predčasne zvýšila úrokové sadzby.

slovakia

left justify in out

Evans v pondelok (25. 9.) povedal, že síce súhlasí so svojimi kolegami ohľadom postupného sprísňovania menovej politiky. Najprv sú však podľa neho potrebné jasné signály zrýchľovania inflácie.

 

Evans je ohľadom rastu spotrebiteľských cien oveľa skeptickejší než šéf newyorského Fedu William Dudley, podľa ktorého sa tempo rastu cien v strednodobom horizonte zrýchli a stabilizuje na úrovni 2-% inflačného cieľa. Dudley je považovaný za blízkeho spojenca šéfky Fedu Janet Yellenovej.

 

Fed minulý týždeň signalizoval, že do konca roka 2017 ešte raz zvýši úrokové sadzby. To by bolo tretie zvýšenie sadzieb v tomto roku. Väčšina expertov počíta s tým, že sa to stane v decembri. Kľúčová úroková sadzba v USA sa aktuálne nachádza v pásme 1 % až 1,25 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies