Fanúšikovia paralympijády kupujú vstupenky na poslednú chvíľu

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:02 • 2 min
Fanúšikovia paralympijády kupujú vstupenky na poslednú chvíľu

RIO DE JANEIRO - Okrem finančnej injekcie brazílskej vlády a podnikateľov napokon podali pomocnú ruku paralympijským hrám v Riu de Janeiro aj diváci.

slovakia

left justify in out

A to zvýšeným záujmom o vstupenky na jednotlivé súťaže. Z celkového počtu 2,5 milióna lístkov, ktoré poskytli do predaja, už našlo svojich majiteľov približne 1,5 milióna. A to ešte pred dvoma týždňami bolo reálne predaných len niečo vyše 300 000 lístkov. Organizačný výbor PH 2016 pripomína, že viaceré finálové súťaže v jednotlivých športoch sú už prakticky vypredané a stovky fanúšikov sa rozhodli kupovať lístky na poslednú chvíľu. Paralympijské hry sa v Riu de Janeiro začnú v stredu 7. septembra a potrvajú do nedele 18. septembra.


"V posledných dňoch sme zaznamenali pozitívnu zmenu. Zatiaľ čo krátko po skončení olympijských hier záujem o súťaže paralympionikov výrazne ochabol, teraz sa opäť zvýšil," skonštatoval Mario Andrada, hovorca organizačného výboru PH 2016, na webe podujatia.


Podľa ďalších zdrojov z prostredia PH až 95 zápolení o medaily v 23 športoch by malo byť v tejto chvíli vypredaných. Ide o súťaže v dráhovej cyklistike, futbale zrakovo postihnutých a triatlone. Veľký dopyt po lístkoch zaznamenali aj v súťažiach v plávaní, atletike, basketbale vozíčkarov a volejbale sediacich. Organizátori na problémy so vstupenkami zareagovali aj znížením cien, na čo prilákali celé rodiny. Cena lístkov na paralympijské súťaže v Riu sa pohybovala od 10 do 130 realov, čiže 3 - 36 eur. Brazílčania ju po slabom priebežnom záujme znížili na spodnú hranicu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies