F1: Rosberg je realista, na titul to zrejme už nebude

NETKY.SK • 12 Október 2015, 14:01 • 2 min
F1: Rosberg je realista, na titul to zrejme už nebude

SOČI - Nico Rosberg je po vypadnutí na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska realista a vie, že jeho nádeje na zisk titulu majstra sveta vo formule 1 sú takmer na konci.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný jazdec Mercedesu mal v Soči problém s plynovým pedálom, pre ktorý musel odstúpiť a na druhej strane sa z víťazstva tešil jeho tímový kolega a najväčší súper v boji o titul šampióna Lewis Hamilton.


Nemec momentálne na tretej priečke v hodnotení MS zaostáva za Britom o 73 bodov. Do konca sezóny zostávajú už len štyri preteky. "Musíte byť teraz už realistický. Ide o veľké množstvo bodov, ale to nezmení môj prístup. Stále idem na maximum, som odhodlaný aj psychicky. Samozrejme, je to sklamanie, pretože som sa hotoval zmazať manko. Ideme však do ďalších pretekov a chcem vyhrať. To je cieľom," cituje Rosberga portál motorsport.com.


Rodák z Wiesbadenu v posledných veľkých cenách prišiel o dôležité body nie po vlastných chybách, ale skôr technických poruchách. Odhliadnuc od Soči, v Monze mu zhorel motor, čo ho obralo o pódiové umiestnenie. "V ostatných mesiacoch som mal smolu. Keď som potreboval zaútočiť, tak sa to pokazilo. Je to ťažké," dodal Rosberg. Nasledujúce preteky sú o dva týždne v americkom Austine, Hamilton potrebuje na istotu majstrovského titulu získať o 9 bodov viac ako Sebastian Vettel a o dva viac ako Rosberg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies