F1: Rivalita Hamilton - Vettel môže byť jednou z najväčších

NETKY.SK • 13 Október 2015, 13:42 • 2 min
F1: Rivalita Hamilton - Vettel môže byť jednou z najväčších

SOČI - Silnejúca rivalita medzi Lewisom Hamiltonom a Sebastianom Vettelom môže byť jednou z najväčších vo formule 1.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to šéf Mercedesu Toto Wolff. Víťazstvo na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska bolo pre britského jazdca 42. v kariére, čím sa dostal na úroveň Vettela. Obaja už prekonali legendárneho Ayrtona Sennu (41) a patrí im tretia priečka v historickom rebríčku triumfov v pretekoch F1. Lepší sú už len Alain Prost (51) a Michael Schumacher (91).


V posledných dvoch rokoch dominuje v F1 Hamilton vďaka motorom Mercedes a pravdepodobne získa svoj tretí titul majstra sveta, štyri roky pred ním vždy ovládol šampionát Vettel. Pred budúcou sezónou sa teda črtá veľký boj týchto dvoch pilotov. "Obaja sedia vo veľmi dobrých monopostoch, medzi nimi by mohla byť jedna z najväčších rivalít v tomto športe - v rozličných tímoch. Lewis má teraz konkurenciu aj vo vlastnom, čo je dobré," cituje Wolffa server ESPN.


Za ostatných sedem rokov mala efjednotka iného majstra sveta než Hamiltona či Vettela iba raz - v sezóne 2009 sa tešil Jenson Button. Hamilton triumfoval v rokoch 2008 a 2014, pričom tretí titul je na spadnutie a Vettel dominoval v rokoch 2010 - 2013.


Rivalita v budúcej sezóne závisí aj od toho, či Ferrari bude schopné dohnať výkonnostné manko na Mercedes. Ak sa mu to podarí, bude pre "strieborné šípy" vážnym konkurentom v boji o celkové prvenstvo. "Očakávame od Ferrari, že bude veľmi silné. Ukázali skvelý výkon skôr, ako čakali, a ku koncu pretekov v Rusku Vettel predviedol dobrú rýchlosť. Je to dobrá skupina ľudí s veľmi dobrým autom, takže sa tešíme na boje v ďalšej sezóne," dodal Wolff.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies