F1: Magnussen v Renaulte namiesto Maldonada

NETKY.SK • 1 Február 2016, 12:41 • 2 min
F1: Magnussen v Renaulte namiesto Maldonada

BRATISLAVA - Kevin Magnussen bude v tejto sezóne formuly 1 jazdiť vo farbách tímu Renault, tvrdia dobre informované zdroje blízke danej situácii.

slovakia

left justify in out

Šance dánskeho jazdca na získanie pretekárskej stoličky výrazne stúpli, keďže sponzor doterajšieho pilota Pastora Maldonada, venezuelská ropná spoločnosť PDVSA, neuhradil do piatka platbu. Renault sa preto rozhodol o náhradné riešenie a tým je angažovanie Magnussena. Zatiaľ nie je isté, ako sa vykryštalizuje situácia okolo Maldonada, či úplne príde o miesto, alebo sa ešte môže vrátiť. Definitíva by mala padnúť v stredu v Paríži na oficiálnom predstavení jazdcov. Druhým pretekárom v Renaulte je britský nováčik Jolyon Palmer.


Dvadsaťtriročný Magnussen sa vracia do súťažného kokpitu po ročnej pauze, minulú sezónu bol rezervným jazdcom v McLarene. V tomto britskom tíme odštartoval v roku 2014 kariéru v F1 a na premiérovej Veľkej cene Austrálie sa hneď dostal na pódium, obsadil druhé miesto. Vo zvyšku ročníka potom najvyššie skončil piaty (VC Ruska) a celkovo obsadil 11. miesto so ziskom 55 bodov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies