F1: Gutiérrez na štarte VC Nemecka o tri miesta dozadu

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 10:09 • 2 min
F1: Gutiérrez na štarte VC Nemecka o tri miesta dozadu

SILVERSTONE - Pilot tímu formuly 1 Sauber Esteban Gutiérrez sa na nasledujúcej Veľkej cene Nemecka posunie na štarte vzhľadom na kvalifikáciu o tri miesta dozadu za spôsobenie kolízie s Pastorom Maldonadom z Lotusu na uplynulej VC Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný Mexičan vpálil do boku Maldonadovho monopostu v zákrute Club, Venezuelčana po kontakte vynieslo do vzduchu. Stewardi po pretekoch rozhodli, že išlo o Gutiérrezov priestupok. Incident bol takmer zrkadlovým obrazom obrátenej situácie na tohtoročnom podujatí v Bahrajne. 

 

"Na základe videnia všetkých dostupných kamerových záznamov z miesta havárie a svedectiev jazdcov komisári vyriekli verdikt, že vodič monopostu číslo 21 (Gutiérrez) spôsobil kolíziu v 16. zákrute s jazdcom vozidla číslo 13 (Maldonado)," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA). Informáciu priniesol portál autosport.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies