Extrémisti z Islamského štátu opäť masovo vyvražďovali ľudí v Sýrii a Iraku

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 11:52 • 2 min
Extrémisti z Islamského štátu opäť masovo vyvražďovali ľudí v Sýrii a Iraku

DAMASK - Extrémisti z tzv. Islamského štátu (IS) zavraždili v stredu na východe Sýrie 33 ľudí spôsobom štylizovanej popravy. Oznámila to dnes spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K masovému zabíjaniu došlo v púšti Majádín neďaleko strategického mesta Dajr az-Zaur, pričom SOHR označilo túto udalosť za najväčšiu "popravnú" akciu IS v tomto roku. Obete vo veku 18-20 rokov boli "zavraždené ostrými nástrojmi". Nie je však známe, či išlo o príslušníkov sýrskych vládnych síl, spojeneckých milícií alebo povstaleckých frakcií.

 

Džihádisti z IS medzitým v susednom Iraku - tiež v stredu - zavraždili najmenej 22 osôb. Ozbrojenci v meste Tikrít spustili paľbu na policajtov a civilistov a následne sa odpálili. Zranenia pri tom utrpelo najmenej 31 ďalších ľudí. Niekoľko samovražedných útočníkov vo vojenských uniformách napadlo policajné stanovištia a hliadky na rušnej obchodnej ulici.

 

Tikrít bol dobytý irackými vojakmi z područia IS v marci 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies