Exprezident Mubarak je ťažko chorý, údajne upadol do kómy

NETKY.SK • 15 Február 2011, 08:01 • 2 min
Exprezident Mubarak je ťažko chorý, údajne upadol do kómy

Exprezident Mubarak je ťažko chorý, údajne upadol do kómy

slovakia

left justify in out

img

Egyptský exprezident Husní Mubarak je podľa informácií veľvyslanca severoafrickej krajiny v USA Sámiha Šukrího ťažko chorý. Vyplýva to z jeho slov, ktoré odzneli v relácii televíznej spoločnosti NBC Today. Diplomat ďalšie podrobnosti neuviedol.
      Egyptský denník al-Masrí al-Džaum s odvolaním sa na "dobre informované zdroje" v nedeľu večer uviedol, že Mubarak upadol vo svojej rezidencii v Šarm aš-Šajchu do kómy. Exprezident je údajne v opatere lekárov, ktorí ešte nerozhodli o jeho prevoze do nemocnice.
      Podľa ďalších nepotvrdených správ Mubarak pri nahrávaní svojho záverečného televízneho vystúpenia dvakrát stratil vedomie. Prejav odvysielali v štátnej televízii vo štvrtok večer, predtým, ako sa odstupujúci 82-ročný líder vydal so svojou rodinou do prímorského letoviska.
      Podľa provládneho denníka al-Gomhuria sa Mubarak nachádza v "ťažkom psychickom stave", nie však v kóme, uviedla tlačová agentúra RIA Novosti.
      Internetové vydanie nemeckého spravodajského týždenníka Stern však prináša úplne inú tézu.
      Husní Mubarak sa už od piatka vraj nenachádza na egyptskom území. Krajinu opustil na palube lietadla súkromnej leteckej spoločnosti Air Arabia a odletel do emirátu Šardža, ktorý je súčasťou Spojených arabských emirátov (SAE). Periodiku to vraj potvrdilo viacero nezávislých zdrojov. Na letisku ho údajne očakávala kolóna 19 vozidiel, útočisko mal nájsť v paláci miestneho emira. Mubarakovi blízki, vrátane manželky, odcestovali rovnakým smerom vraj už v utorok 8. februára.
      Keďže stroje spoločnosti Air Arabia bežne lietajú z letoviska Šarm aš-Šajch do spomínaného emirátu, mohol sa transport uskutočniť diskrétne.
      V Abú Zabí, metropole SAE, však túto informáciu oficiálne dementovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies