Európa sa pripravuje na siete 5. generácie

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 12:19 • 2 min
Európa sa pripravuje na siete 5. generácie

BRATISLAVA - Európska únia vníma širokopásmové internetové pripojenie ako službu dostupnú pre každého.

slovakia

left justify in out

Rastúci dopyt po kvalitnom pripojení a technologicky pokrok už čoskoro umožnia zrod internetu vecí (Internet of Thing). Aj týmito otázkami, ako aj najaktuálnejšími výzvami do budúcnosti sa zaoberalo dnes v Bratislave regionálne diskusné fórum Budúcnosť broadbandu v Európe.

 

Podľa vyjadrenia Dionýza Hochela z Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku, ktorá je hlavným organizátorom fóra, vízie môže naplniť vybudovanie siete 5. generácie (5G), ktorá, podľa zámerov únie, má byť pripravená v roku 2020. Ich využitie v rámci Jednotného digitálneho trhu by malo Európe priniesť hospodársky rast vo výške desiatok miliárd eur ročne.

 

Fórum organizátori rozdelili na dve časti a síce dopoludňajšiu určenú odbornej verejnosti a poobedňajšiu určenú širokej verejnosti. V rámci nej sa občania dozvedia, či bude Slovensko súčasťou 5G revolúcie. Diskutovať o tom budú poslanci Európskeho parlamentu Vladimír Maňka (Smer-SD) a Ivan Štefanec (KDH), ako aj odborníci z praxe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies