Eurocup: Ružomberok chce zasypať Tarbes spŕškou útokov

NETKY.SK • 12 November 2013, 16:07 • 2 min
Eurocup: Ružomberok chce zasypať Tarbes spŕškou útokov

RUŽOMBEROK - S taktikou čo najviac útočiť vyrukujú na francúzsky tím Tarbes Gespe Bigorre v stredu od 18.00 basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok v stretnutí základnej G-skupiny Európskeho pohára FIBA 2013/2014. Pôjde o druhé tohtosezónne vystúpenie oboch tímov v tejto súťaži: kým Liptáčky minulý týždeň podľahli v Belgicku tímu Wallonia Basket 67:76, Francúzky si poradili doma s maďarským družstvom Pinkk Pécsi 424 presvedčivo 71:48.

slovakia

left justify in out

"V tomto súboji ukázali svoje kvality," rozhovoril sa pre agentúru SITA tréner Ružomberčaniek Juraj Suja. "Majú vysoké hráčky, rotujú ich iba sedem alebo osem. Stredná rozohrávačka Cousseinsová-Smithová je typická tvorkyňa hry, spoluhráčkam rozdáva veľa asistencií, veľmi málo sama zakončuje. Najväčšími hrozbami Tarbes sú americké krídelníčky Redmondová a Montgomeryová schopné hrať zvonku aj vnikať pod kôš. Fyzicky disponovaný Tarbes hrá nepríjemne v obrane, preberajú si hráčky a je tam mnoho kontaktov bez lopty," pokračoval 32-ročný kouč. Gespe Bigorre je v 14-člennej tabuľke najvyššej francúzskej súťaže na 9. priečke s bilanciou 2 - 5.

Liptáčky v sobotu podľahli Good Angels Košice na ich palubovke 38:75. "Chceli sme tam hrať na čo najmenej útokov, využívať čo najdlhšie 24-sekundový časový limit. V niektorých fázach sa nám to aj darilo, chceli sme dostať čo najmenej bodov. Proti Tarbes musíme hrať opačne - rýchlo a čo najviac útočiť, lebo v postavenej obrane súpera sa nám bude veľmi ťažko hľadať cesta do koša. A v obrane, samozrejme, musíme predviesť slušný výkon," poznamenal Suja. Otázny je v drese MBK štart americkej pivotky Stefanie Murphyovej, ktorá má nález v chodidle.

Ružomberčanky stredajším stretnutím odštartujú trojzápasovú šnúru domácich zápasov v EP. Po ňom budú nasledovať duely s maďarským Pinkk Pécsi 424 (20. 11.) a odveta s Walloniou (27. 11.). Zo skupiny postúpia ďalej prvé dve družstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies