Erdogan: Cezhraničné operácie v piatok neprežilo vyše 30 militantov z PKK

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:59 • 2 min
Erdogan: Cezhraničné operácie v piatok neprežilo vyše 30 militantov z PKK

ANKARA - Turecká armáda zabila minulý piatok vyše 30 kurdských militantov pri cezhraničných operáciách, ktoré boli súčasťou ich "poslednej bitky", povedal dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

"Naše bezpečnostné sily pokračujú vo svojich operáciách vnútri krajiny, ako aj mimo nej," cituje agentúra Reuters vyhlásenie Erdogana pred zástupcami obcí zhromaždenými v prezidentskom paláci. "V piatok sme uskutočnili cezhraničné operácie a bolo usmrtených vyše 30 militantov Strany kurdských pracujúcich (PKK). Tieto budú nateraz pokračovať, no mali by ste vedieť, že je to pre nich poslednou bitkou," dodal prezident bez uvedenia podrobností.

Nemenovaný zdroj z prostredia tureckých bezpečnostných zložiek informoval Reuters ešte v piatok o usmrtení 34 kurdských militantov a dvoch vojakov v rámci bojov na juhovýchode Turecka.

 

Turecké sily od júlového stroskotania prímeria s PKK bombardujú pozície tejto militantnej skupiny v horách na severe Iraku, ako aj v oblastiach na juhovýchode Turecka, kde tvoria väčšinové obyvateľstvo Kurdi. Vzájomné boje sú najprudšie za posledné roky a vyžiadali si už stovky životov na oboch stranách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies