Erat požiadal vedenie Washingtonu o výmenu

NETKY.SK • 26 November 2013, 15:24 • 2 min
Erat požiadal vedenie Washingtonu o výmenu

WASHINGTON - Český útočník Martin Erat požiadal vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals o výmenu do iného mužstva.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný krídelník prišiel do hlavného mesta USA z Nashvillu v apríli 2013, no vo Washingtone je nespokojný, že nedostáva šancu potvrdiť o svojich kvalitách. "Od prvého dňa som nemal príležitosť ukázať, čo je vo mne. Vymenili ma sem, aby som hral v prvých dvoch útokoch, ale nikdy som nehral viac ako 15 minút. Nastal čas odísť," povedal Erat po pondelkovom tréningu v Airlingtone pre denník Washington Post.

Skúsený hokejista cíti frustráciu zo situácie v organizácii Capitals a generálneho manažéra Georga McPheeho údajne prvýkrát požiadal o výmenu už v úvode októbra. Verejne prezentoval vôľu odísť z Washingtonu po sobotňajšom zápase v Toronte, keď sa prvýkrát v kariére v NHL nedostal na súpisku, aj keď nemal zdravotné problémy. "Dlho a tvrdo som pracoval, no šancu som nedostal," poznamenal Erat.

McPhee zámorským novinárom povedal, že situáciu rieši, no nedokáže určiť presný čas realizácie. Na základe platnej zmluvy musí Erat schváliť každú pripravenú výmenu, no podľa manažéra Capitals to nebude problém, pretože českého útočníka považuje za "veľmi flexibilného" hráča. "Už viac ako 15 rokov hráčom prezentujeme našu filozofiu: 'Ak si myslíš a cítiš, že nepatríš sem, ale do iného klubu, daj nám vedieť a my sa pokúsime vyhovieť ti.' A Marty necíti, že patrí práve sem," povedal McPhee.

Menší problém môže nastať s Eratovou výškou platu. Do platového stropu sa mu totiž ráta suma 4,5 milióna dolárov, čo si v súčasnosti môže dovoliť len 8 klubov - Florida, Colorado, the New York Islanders, Calgary, Ottawa, Buffalo, Edmonton a Eratov predchádzajúci zamestnávateľ z Nashvillu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies