Enviropolícia zaistila nákladiak s odpadom z Holandska: Zabránila tomu, aby smeroval ďalej na Slovensko

NETKY.SK • 15 December 2023, 17:30 • 2 min
Enviropolícia zaistila nákladiak s odpadom z Holandska: Zabránila tomu, aby smeroval ďalej na Slovensko

BRODSKÉ - Enviropolícia zastavila nákladné vozidlo s vyše 19 tonami textilného odpadu z Holandska na slovenskom hraničnom priechode v Brodskom. Vyšetrovanie odhaľuje nelegálny dovoz, vodič nákladného vozidla nemal potrebné dokumenty.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi. Dôvodom je nelegálny dovoz textilného odpadu z Holandska na Slovensko.


Príslušníkmi Finančnej správy z Colného úradu Trnava bolo na diaľničnom hraničnom priechode v Brodskom zastavené nákladné motorové vozidlo spoločne s návesom s belgickými evidenčnými číslami prevážajúce takmer 19,5 ton šatstva a textílií.


Vodič vozidla nepredložil pri kontrole potrebné dokumenty k preprave takéhoto nákladu. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu neoprávnené nakladanie s odpadmi, sa na miesto dostavil výjazd oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ a vec bola prevzatá do vyšetrovania. Enviropolícia po vykonaní neodkladných a neopakovateľných úkonov náves s odpadom zaistila.

Enviropolícia upozorňuje podnikateľskú verejnosť, aby si dôsledne preverovali zákonnosť aktivít, ktoré sú im ponúkané najmä zahraničnými subjektmi, nakoľko sa vystavujú zákonným postihom a sankciám, vrátane zaisťovania motorových vozidiel a návesov, pri protiprávnych prepravách odpadov.


Upozorňuje taktiež občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: Polícia SR / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies