EL: Zo súperov Slovana neuspel cez víkend len Bern

NETKY.SK • 6 Október 2014, 13:59 • 2 min
EL: Zo súperov Slovana neuspel cez víkend len Bern

BRATISLAVA - Dvaja z troch súperov futbalového Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy boli úspešní v ich víkendových ligových stretnutiach. Z víťazstiev sa tešili hráči talianskeho klubu SSC Neapol a Sparty Praha, futbalisti Young Boys Bern prehrali.

slovakia

left justify in out

"Partenopei" sa po rozpačitom úvode sezóne pomaly šplhajú nahor v tabuľke Serie A. Po domácom víťazstve 2:1 nad FC Turín im patrí už siedma pozícia, za vedúcim Juventusom Turín však naďalej zaostávajú po šiestich kolách o osem bodov. V drese SSC nenastúpil jeho kapitán slovenský stredopoliar Marek Hamšík, ktorý je chorý. Zverenci Rafaela Beníteza prehrávali na Štadióne San Paolo od 14. min gólom Fabia Quagliarellu, no presnými zásahmi Lorenza Insigneho a Josého Callejóna otočili nepriaznivý stav a pripísali si tretie víťazstvo po sebe. "Dosiahli sme dôležitý triumf. Verím, že budeme pokračovať na víťaznej vlne čo najdlhšie. Na hre mojich zverencov som videl veľa pozitívnych vecí. Naša forma graduje," vyjadril sa španielsky kouč Benítez. 

 

Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 10. kola najvyššej českej súťaže doma nad Libercom 1:0 a vrátili sa späť na druhé miesto ligovej tabuľky. Sparta na Letnej nenadchla výkonom, trápila sa, ale napokon si vybojovala tri body. Z tlaku v druhom polčase napokon vyťažila pokutový kop po ruke Lukáša Pokorného, ktorý v 75. min s prehľadom premenil Bořek Dočkal. Liberec nevyhral už štyri stretnutia. "Predpokladali sme, že v tomto súboji budeme dobývať obranu súpera. Nebolo to pre nás jednoduché, do tempa sme sa dostávali pozvoľna. Prvých dvadsať minút stretnutia bolo z našej strany menej aktívnych, ako sme chceli. Potom sa do toho chalani dostali, stupňovali tlak, najmä druhý polčas mal vzostupnú tendenciu a zatlačili sme súpera pred jeho bránku. Tých nôh, ktoré nám chceli zabrániť v strelení gólu, bolo veľa. Séria posledných zápasov bola náročná. Som rád, že sme to zvládli a môžeme si odškrtnúť ďalší krok," zhodnotil podľa iDnes.cz kormidelník úradujúceho českého šampióna Vítězslav Lavička. Vedenie v českej lige si udržala Plzeň, ktorá zdolala doma Teplice 1:0. 

 

Tím Young Boys Bern prehral v nedeľu v rámci najvyššej švajčiarskej súťaže na ihrisku Aarau tesne 2:3. V tabuľke sú YBB s 18 bodmi na štvrtom mieste, vedie 23-bodový FC Zürich. Bern v Aarau dvakrát viedol počas úvodnej polhodiny, domáci však dokázali vždy odpovedať a napokon víťazstvo na ich stranu strhol Stephan Andrist v 84. min. Young Boys prehrali počas minulého týždňa aj druhý zápas, opäť v ňom inkasovali tri góly. V Európskej lige nestačili na Spartu Praha 1:3. "Samozrejme, že sme chceli v Aarau vyhrať, a to bez ohľadu na výkon súpera. Nepodarilo sa nám streliť tretí gól v čase, keď sme ho mali dosiahnuť," označil príčinu prehry kouč Young Boys Uli Forte. 

Súhrn výsledkov víkendových duelov súperov Slovana Bratislava z I-skupiny Európskej ligy: 

TALIANSKO - Serie A - 6. kolo: 
Neapol - FC Turín 2:1 (0:1) 
Góly: 55. Insigne, 72. Callejón - 14. Quagliarella 
Zostava Neapola: Rafael Cabral - Maggio, Albiol, K. Koulibaly, Zúňiga - Inler, Gargano (67. David López) - Callejón, Michu (70. Mertens), Insigne - G. Higuaín (86. Mesto) 

ČESKO - Synot liga - 10. kolo: 
Sparta Praha - Liberec 1:0 (0:0) 
Gól: 75. Dočkal (z pok. kopu) 
Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha (31. Mareček), Dočkal, Matějovský (86. R. Kováč) - Konaté, L. Krejčí (70. Přikryl) - Lafata 

ŠVAJČIARSKO - Raiffeisen Super League - 11. kolo: 
Aarau - Young Boys Bern 3:2 (1:2) 
Góly: 28. Nganga, 59. a 84. Andrist - 20. Bertone, 30. Steffen 
Zostava Young Boys: Mvogo - Hadergjonaj, von Bergen, Rochat, Lecjaks (87. Wüthrich) - Bertone, Sanogo - Steffen, Kubo, Nikci (65. Costanzo) - Afum (65. Hoarau) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies