EL: Slovenské tímy pred odvetami 2. predkola myslia na postup

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 09:20 • 2 min
EL: Slovenské tímy pred odvetami 2. predkola myslia na postup

BRATISLAVA - Trio slovenských zástupcov vo futbalovej Európskej lige 2015/2016 nastúpi do štvrtkových odvetných duelov 2. predkola s priaznivými postupovými vyhliadkami. V minulotýždňových úvodných stretnutiach druhého eliminačného kola zaznamenali tímy spod Tatier v európskom pohári číslo dva stopercentný zásah.

slovakia

left justify in out

Žilinčania veria, že ich zdravotné problémy nerozhodia

V papierovo najvýhodnejšej pozícii je vicemajster MŠK Žilina, ktorý zvíťazil na ihrisku Dacie Kišiňov 2:1. Oba góly hostí strelil chorvátsky útočník Matej Jelič. "Šošoni" si však z moldavskej pôdy priniesli aj žalúdočné ťažkosti, a tak je otázne, ako sa zdravotné problémy prejavia na hre zverencov trénera Adriána Guľu v súboji pod Dubňom. Dvanásti hráči boli minulý piatok od rána v nemocnici na infúziách, pridali sa k nim aj niekoľkí členovia realizačného tímu. Zdravotné komplikácie, ktoré pravdepodobne spôsobila miestna voda alebo strava, sa prejavovali zvracaním, bolesťami brucha a hnačkou. Únia ligových klubov (ÚLK) preto Žilinčanom odložila víkendové stretnutie 1. kola Fortuna ligy 2015/2016 proti ŽP Šport Podbrezová na utorok 18. augusta 2015.
"Verím, že sprievodné problémy vyriešime, nerozhodia nás a budeme sa plne koncentrovať na najbližšie zápasy. Osobne sa teším na odvetu s Kišiňovom, futbalovo sme pred nimi. Verím, že je v našich silách zvládnuť domáci zápas," cituje oficiálna stránka MŠK Žilina slová kormidelníka Guľu.


Jeho náprotivok z lavičky moldavského mužstva Igor Dobrovoľskij po prvom zápase ľutoval, že jeho zverenci neuhrali so slovenským súperom lepší výsledok.


"Čo môžem povedať? Samozrejme, výsledok je pre nás sklamaním. V podstate sme mali duel pod kontrolou, všetko bolo v poriadku, ale potom prišli dve individuálne taktické chyby, ktoré Žilinčania využili. Neskôr sa hra otvorila. Je dobré, že sa nám napokon podarilo aspoň raz skórovať. O všetkom sa rozhodne až v odvete," povedal po minulotýždňovom stretnutí Dobrovoľskij.

Bratislavský Slovan po 19 rokoch na írskej pôde

Futbalisti bratislavského ŠK Slovan nastúpia vo štvrtok o 19.00 h SELČ na odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti UC Dublin. V prvom stretnutí zvíťazili na domácej pôde nad írskym druholigistom najtesnejším rozdielom 1:0, keď jediný gól duelu strelil v jeho závere Adam Zreľák.

 

"Belasí" sa pred týždňom na Pasienkoch proti húževnatému súperovi poriadne natrápili, keď z množstva šancí dokázali skórovať len raz. Priebeh duelu ovplyvnilo vylúčenie Nicolasa Gorosita už v prvom polčase, argentínsky stopér Slovana sa porúčal z ihriska po hrubom faule na obrancu Bensona. Oslabený Slovan však bojoval až do konca a odmenou mu bol gól Zreľáka v 84. minúte. "Vzhľadom na vývoj je 1:0 dobrý výsledok. Nechceli inkasovať a to sme naplnili. Škoda zbytočnej červenej karty, potom sa nám ťažko dobýjala súperova obrana. Spravodlivo sme ale zvíťazili. Súper nás neprekvapil, očakávali sme, že ho budeme dobýjať celý zápas. Opakujem škoda tej červenej karty a do odvety je 1:0 dobrý výsledok," povedal po zápase kouč Slovana Dušan Tittel. Ten je od začiatku týždňa už aj oficiálne hlavným trénerom klubu, keď technický úsek Slovenského futbalového zväzu (SFZ) mu predĺžil trénerskú licenciu. Tittel ako generálny manažér "belasých" tak už môže byť v zápisoch o stretnutí vedený ako kouč.

 

Generálkou na štvrtkový duel bol pre Bratislavčanov nedeľňajší súboj 1. kola Fortuna ligy na ihrisku ViOn-u Zlatých Moraviec. Slovan zvíťazil 2:1, keď v jeho drese sa do streleckej listiny zapísali Tamás Priskin a Kornel Saláta. "Sme veľmi radi, že sme vyhrali úvodný zápas, aj keď sme vedeli, že nás nečaká ľahké stretnutie. Pre nás to bolo o to ťažšie, že sme nemali v podstate žiadne informácie o súperovi. Domáci ukázali svoju silu a myslím, že budú ťažkým súperom pre každého v lige," hodnotil zápas Tittel.

 

V prípade postupu cez Dublin čaká Slovan v 3. predkole náročný súper. Európska futbalová únia (UEFA) zaradila Bratislavčanov v hierarchii žrebu 3. predkola medzi nenasadené tímy v 5. skupine a ten mu napokon prisúdil FK Krasnodar, ktorý v uplynulej sezóne ruskej ligy skončil na treťom mieste. "V prípade postupu cez UC Dublin nás čaká mimoriadne nepríjemný tím. Má veľký počet cudzincov a v uplynulej sezóny ruskej ligy skončil tretí len o skóre za CSKA Moskva. V prvom zápase na jeho pôde by nás navyše čakali ťažké klimatické podmienky, zrejme bude horúco. Mohli sme dostať atraktívnejších súperov, ale aj ľahších. Máme veľmi ťažký žreb," povedal po vyžrebovaní Tittel.

 

Štvrtkový duel v Dubline sa bude hrať na štadióne UCD Bowl s kapacitou 3000 miest. Ako hlavný rozhodca povedie zápas Ognjen Valjič z Bosny a Hercegoviny.

 

odvetný zápas 2. predkola EL 2015/2016

UC Dublin - Slovan Bratislava (štvrtok, 23. júla, 19.00 h SELČ)

rozhoduje: Valjič (BaH)

predpokladané zostavy:

Dublin: Corbet - Leahy, Kouogun, Boyle, Langtry - O'Neill - Mulhall, Watts, Benson, Doyle - Swan

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Hudák, Podaný – Lásik, Štefánik - Milinkovič, Kubík - Zreľák, Priskin


Trnavčania majú pred odvetou s Linfieldom lazaret v kádri

Spartak Trnava síce na trávniku v Zlatých Moravciach uspel proti FC Linfield 2:1, no strelený gól na ihrisku súpera dal ich severoírskemu protivníkovi pred opakovaným meraním síl slušnú východiskovú pozíciu. Navyše, "andeli" sa budú musieť zaobísť bez potrestaného stredného obrancu Miloša Nikoliča, ktorý v prvom meraní síl videl červenú kartu. Kormidelník Spartaka Juraj Jarábek bude musieť oželieť aj služby ďalších dôležitých hráčov základnej zostavy. Ešte v predchádzajúcom kole proti bosnianskemu tímu FK Olimpic Sarajevo utrpel zlomeninu nohy Brazílčan Cléber. Do Belfastu s mužstvom neodcestuje stopér Boris Godál, ktorého trápia svalové problémy, a pre bolesti v kolene ani krídelník Ivan Schranz. Po dlhodobom zranení nemožno ešte plnohodnotne rátať so Srdjanom Grabežom.


Tréner Jarábek vzhľadom na výpadky viacerých hráčov povolal do tímu trojicu z juniorky – stredopoliarov Martina Košťála, Christiána Steinhübela a Erika Jirku. Jedným z ťahúňov Trnavy by mal byť Martin Mikovič. Dvadsaťštyriročný odchovanec Spartaka je pred odvetou optimisticky naladený a verí v postup do 3. predkola. "Súper je to hrateľný až príliš. Do kombinácie nejdú, iba nakopávajú lopty a zrážajú sa. Keď sme si to dali do nohy, robili sme im problémy," cituje oficiálna stránka Trnavčanov slová strelca víťazného gólu z prvého zápasu proti Linfieldu.

Lákadlom aj potenciálni súperi v 3. predkole

Trojica slovenských zástupcov v Európskej lige 2015/2016 spoznala na piatkovom žrebe vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA), mená potenciálnych súperov v 3. predkole tejto súťaže.


MŠK Žilina sa v prípade postupu stretne s ukrajinskou Vorsklou Poltava, Slovan Bratislava by čelil ruskému FK Krasnodar a protivníkom Spartaka Trnava v 3. predkole by bol úspešnejší z dua Lokomotiva Záhreb (Chor.) - PAOK Solún (Gréc.).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies