EKL: Skvelý výkon Slovana! Na pôde favorizovaného Bazileja zvíťazil 2:0

NETKY.SK • 7 Október 2022, 07:41 • 2 min
EKL: Skvelý výkon Slovana! Na pôde favorizovaného Bazileja zvíťazil 2:0

BAZILEJ - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo svojom treťom zápase v H-skupine Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FC Bazilej 2:0. Na prvom triumfe "belasých" v skupine sa gólovo podieľali Lukáš Pauschek a Alexandar Čavrič.

slovakia

left justify in out

Dôležitá výhra!

 

Slovan má na konte štyri body a posilnil svoje šance na postup do vyraďovacej fázy. Na čele skupiny sú so šiestimi bodmi Pjunik Jerevan a FC Bazilej. Pjunik vo štvrtok zdolal Žalgiris Vilnius 2:0. Slovanisti nastúpia na ďalší zápas v EKL vo štvrtok 13. septembra na domácom trávniku opäť proti Bazileju.

 

Od úvodu sa hral bojovný futbal, ale gólových príležitostí bolo minimum. Dominovali pozorné defenzívy, tímy si dávali pozor na chyby a hra sa dlho odvíjala najmä medzi šestnástkami. Slovanisti postupne zvýšili aktivitu, obranu domácich sa snažili prekvapiť centrami aj kombináciou. Brankár hostí Chovan čelil prvej priamej strele na bránku v 33. minúte a s pokusom Malesa nemal problémy. Hosťom vyšiel záver prvého dejstva. V 36. minúte Čakvetadze krížnym centrom našiel nepokrytého Pauscheka, ktorý zblízka hlavičkou prekonal brankára Hitza - 0:1. V 43. minúte sa k sľubnej strele dostal domáci Augustin, ale jeho strelu do stredu bránky si Chovan postrážil. Čakvetadze mal výrazný podiel aj na druhom góle hostí, keď v nadstavenom čase prvého polčasu v prečíslení vymyslel prihrávku na Čavriča, ktorý si v šestnástke zasekol obrancu a prestrelil Hitza - 0:2.

 

 

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Sme radi, že sme takpovediac vstali z mŕtvych. Všetko je v skupine otvorené. Máme tri zápasy na to, aby sme dokázali postúpiť. Dnes to bol obetavý a taktický výkon. Súpera sme prakticky nepustili do vyloženej šance, až na hlavičku v závere. My sme mali okrem gólov ešte 2-3 momenty, ktoré sme pri lepšej realizácii mohli premeniť na ďalšie góly a bolo by skôr rozhodnuté. Výborne hrala naša defenzíva a boli sme nebezpeční aj vpredu. Takto sa bojuje v Európe."

 

"Máme ešte kondičné resty, napríklad aj Vlado (Weiss ml.), u ktorého to ešte nie je na celý zápas a sily už v takýchto ťažkých zápasoch chýbajú. Rovnako tak aj Čakvetadze či Zmrhal. Horní hráči veľa nabehajú a musia byť potom striedaní. Je to pre nás veľké víťazstvo, ale musíme ho potvrdiť aj doma. Verím, že v nasledujúcom zápase bude vypredané Tehelné pole. Máme týždeň na to, aby sme vypredali štadión. Teraz sa pozeráme na nedeľný zápas s Trenčínom, v ktorom budeme rotovať so zostavou. Hrať však budú aj niektorí hráči, ktorí hrali aj dnes, keďže máme maródku. Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí za nami prišli do Bazileja. Dnes sme spolu všetci držali ako jedna rodina."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies