EK schválila prevzatie firmy Indesit koncernom Whirlpool

NETKY.SK • 13 Október 2014, 21:39 • 2 min
EK schválila prevzatie firmy Indesit koncernom Whirlpool

BRUSEL - Európska komisia (EK) odobrila prevzatie talianskeho výrobcu domácich spotrebičov Indesit Company koncernom Whirlpool. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

EK schválila kúpu majoritného podielu v Indesit Company spoločnosťou Whirlpool Italia Holdings, ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou amerického koncernu Whirlpool. Schválenie je dôležitý míľnik pri plnení podmienok dohody o nákupe akcií s firmou Fineldo. Obe strany predpokladajú, že v blízkej budúcnosti dokončia ďalšie kroky potrebné pre zavŕšenie obchodu.

 

Whirlpool 10. júla oznámil, že podpísal dohodu o kúpe väčšinového podielu vo firme Indesit so spoločnosťou Fineldo a rodinou Merloni. Americký koncern za podiel zaplatí celkovo 758 miliónov eur. Whirlpool po naplnení dohody o odkúpení akcií predloží povinnú ponuku na kúpu zvyšných akcií Indesit.

 

Talianska firma Indesit vyrába chladničky, umývačky riadu alebo rúry na pečenie. Má celkovo osem závodov v Taliansku, Poľsku, Británii, Rusku a Turecku a zamestnáva 16.000 ľudí. Hlavnými značkami spoločnosti sú Indesit, Hotpoint a Scholtes.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies