Egyptský prezident Sísí sa poďakoval svojim voličom aj jedinému vyzývateľovi

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 07:04 • 2 min
Egyptský prezident Sísí sa poďakoval svojim voličom aj jedinému vyzývateľovi

KÁHIRA - Súčasný egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, ktorý zvíťazil v minulotýždňových voľbách hlavy štátu s vyše 97 percentami získaných hlasov, sa po pondelkovom zverejnení výsledkov poďakoval svojim voličom a sľúbil, že bude pracovať pre všetkých Egypťanov.

slovakia

left justify in out

"Egypt je dostatočne veľký pre všetkých Egypťanov, pokiaľ naše rozdielne názory nemajú nepriaznivý vplyv na štát," vyhlásil v televíznom prejave Sísí, ktorý sa ujme druhého štvorročného funkčného obdobia.

 

Sísí sa poďakoval svojmu jedinému vyzývateľovi, ktorým bol Músá Mustafá Músá, za "vlasteneckú, čestnú a civilizovanú súťaž".

 

Músá už skôr zablahoželal Sísímu k víťazstvu a hájil svoje rozhodnutie prihlásiť sa do volieb v januári, teda na poslednú chvíľu, čo sa považovalo za pokus zachrániť tvár Egypta. "Išlo mi len o Egypt. Tí, ktorí ma kritizovali, mali bočné úmysly voči krajine. Chceli, aby to bolo referendum, ale zmenil som to na slobodné a otvorené voľby," povedal Músá.

 

Ako oznámila egyptská volebná komisia, Sísí dostal 21.835.387 hlasov (97,08 percenta), zatiaľ čo Músá 656.534 (2,92 percenta). Volebná účasť dosiahla 41,05 percenta.

 

Voľby sa konali v Egypte 26.-28. marca. V zahraničí mohli Egypťania hlasovať 16.-18. marca. Pri voľbách v roku 2014 bola 47-percentná účasť a Sísí získal 97 percent hlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies